Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt akinek a hematóma gyógysz...

Volt akinek a hematóma gyógyszer nélkül felszívódott?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnapi voltam nőgyógyásznál, a tervezettnél egy héttel korábban mentem mivel elég erős alhasi szúrásokat éreztem és a közérzetem is rémes, mint aki influenzás...hidegrázás, hőemelkedés, végtagfájdalom, gyengeség.

Ezekre úgy különösebben nem is reagált semmit az orvos, viszont a 2mm-es magzatom mellett és fölötte is bevérzést talált.

Nagyon pici terhesség még egyébként, 6 hetes körül.

Progeszteron tartalmú gyógyszert írt fel, és azt mondta ne nagyon reklámozzuk még, mert vetélés gyanús ...

Nekem első babám lenne, ráadásul ahogy beszélgettünk a férjemmel, hogy akkor szeretnénk, az első hónapban rögtön össze is jött.

Ezek miatt őszintén szólva nem érzem, hogy máris gyógyszert kellene szednem, hiszen nem is lehet biztosan tudni, hogy mi lehet a baj, illetve ez mekkora bajnak számít.

Ezért gondoltam megkérdezlek titeket is, van-e valakinek ebben tapasztalata, hogy a koraterhessége idején hematomát találtak nála és gyógyszer nélkül magától is felszívódott?

2019. júl. 23. 16:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeded be a gyógyszert, valószínűleg a babát kimossa a vérzés, pláne ha 2 helyről is vérzel! A gyógyszer segít, talán elmúlik a veezes hamar, s megmarad a baba.
2019. júl. 23. 17:12
 2/11 A kérdező kommentje:

Kifelé nem jön vér.

Ezek csak belül látható vérzések

2019. júl. 23. 17:14
 3/11 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nincs olyan hülye nő, aki nem szedné be a gyógyszert.
2019. júl. 23. 18:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
De van. Nem mindenkinek fontos, hogy megmaradjon a terhesség.
2019. júl. 23. 18:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg azt tedd amit a doki mond.Én barnázás miatt használtam Utrogestant 7 hetes terhesen.Eszembe se jutott,hogy nem szedem mert hát bármi lehet.Nővéremnek hematoma volt, neki is fiatal volt a terhesség.Neki se jutott volna eszébe nem bevenni a gyógyszert.Nagyobb az esély, hogy azért megy el a babád mert nem veszed be.És persze sok pihenés mellette.
2019. júl. 23. 18:49
 6/11 A kérdező kommentje:

Rosszul értelmeztétek, nem az volt a kérdésem, hogy bevegyem-e a gyógyszert, hanem, hogy történt-e valakivel hasonló, és megoldódott-e gyógyszer nélkül is?

Egyébként automatikus megoldása az orvosoknak bármire a gyógyszer.. ugyanúgy mint mikor elmész azzal a panasszal, hogy fájdalmas a menstruációd és ahelyett, hogy kivizsgálja, szimplán felírja a fogamzásgátlót.

Be a gondot a szőnyeg alá.

Szóval ha már ilyen szinten folyik a párbeszéd, szerintem nagyobb ostobaság csak úgy találomra bekapkodni a gyógyszereket, főleg ha nem tudják mi okozza a bajt!

Hiszen mikor rákérdeztem mitől lehet, nem tudta megmondani.

Azob kívül azt gondolom van olyan okos a szervezet, hogyha pl gond van egy magzattal, akkor esetleg tudatosan "támadja".

Épp ezért nem szeretnék egyből arra gondolni, hogy az én hormonrendszeremmel van gond.

Természetesen ha elmenne a babám nagyon szomorú lennék, és ha ugyanez az esemény többször ismétlődne velem, akkor miután megállapították, hogy progeszteronhiány okozza a vetélést, én is beszedném a gyógyszert.

Így viszont nem.

Mindenesetre köszönöm annak a 2 illetőnek akinek sikerült normálisan válaszolni.

2019. júl. 23. 19:03
 7/11 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok.A kérdésedre nem tudom a választ.Viszont tesóm hematomája a baba körül valószínűleg azért lett mert a munkahelyén megerőltette magát.És olyanról is tudok akinek 23-24 hetes terhesen lett hematoma nem tudják miért.Mindkettőjüknek egészséges baba született.Én azt hittem olyan progeszteron tartalmú gyógyszert kaptál ami segíti a hematoma felszívódását.A progeszteron ártani nem árt de ha nem szeretnéd bevenni tényleg próbálj sokat pihenni.Remélem minden rendben lesz a babóval.
2019. júl. 23. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Sajnos pozitív példát nem tudok mondani, de én is ugyanígy voltam, szedtem a gyógyszert, de a 9. héten mégis jött a vérzés és elment a baba. Remélem neked megmarad!
2019. júl. 24. 04:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia, nekem 1 hete vették észre, most vagyok 8 hetes, nagyon aggódom, 9 hetesen kell uh-ra mennem.
2019. júl. 25. 08:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem lesz haematoma, mert a szervezet tudja, hogy a hólyagcsíra állapotú embriónak valamelyik génjével van vmi baj. Ha ilyesmi van, akkor nem osztódik tovább, azután elpusztul szegény.

Mért mész orvoshoz ha nem teszed amit mond?

2019. júl. 25. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!