Mit csináltatok először mikor hazajöttetek a kórházból?
Pánik volt! Korábban jött és én úgy mentem be, hogy biztos téves riasztás, de nem az volt. Itthon apa addigra kitakarított, de az ágyról nem vette le, amivel letakartam, nem voltak a cumisüvegek kisterilizálva, nem volt forralt víz. A kisszerelmem meg éhes volt (nem volt elé tejem). De pár nap alatt egyenesbe jöttünk (még volt amit meg kellett venni). Mi is amikor már evett és a kisfiunk elaludt, csak ültünk az ágya mellett és néztük, hogy milyen szép és tökéletes és egy igazi csoda! Ma már 5 hós, de sokszor állunk az ágya mellett és nézzük az álmát.
Én még vagy 1 hétig nem mostam hajat (hosszú a hajam, 1 óráig tart a hajmosás nálam), nem volt energiám és 2 óránként szopizott a babám, előtte pelus csere, majd tápszer, büfi, alvás és nem sokára kezdődött előlről. Az első 2 hét nagyon fárasztó volt így. Éjjel-nappal ez ment. Aztán beállt 3 óránkénti evésre, de még a mai napig éjjel is eszik 2-szer.
Könnyű szülést neked!
Kislányommal 4 éve: hazaértünk a júliusi hőségben... előtte már a kórházban szóltak, hogy Anyuka, a Maja üvölt nem tudnak neki mit csinálni tegye mellre... aztán üvöltött a kocsiban, én nem tudtam ülni, itthon tömegek vártak, mindenféle rokonok, közben a szobáig nem tudtam elvánszorogni, és csak jöttek, hogy milyen aranyos.. közben amint a cici 10 cm-es körzetéből kikerült egyből üvöltött.. szerintem napok teltek el, mire ki tudtam a konyhába menni, és lerakni, hogy egy kicsit észhez tudjak térni. Aztán eltelt a nyár úgy, hogy azt sem tudtam milyen nap van, mert csak szoptunk egyfolytában, igaz fél évesen már 12 kg volt.
Kisfiam 2 éve: aludt az autóban hazafelé, igaz október volt, aztán itthon is aludt a hordozóban, és ha evett tudott aludni is utána. Fura volt. Őt tényleg lehetett nézegetni. Persze első utam a kislányomhoz vezetett, megöleltem, és sírtam :-)
Fura volt még, hogy a kisfiamat, egyszer gondoltam egyet amikor már levegőre lehetett vinni, és beleraktam a babakocsiba. És ott maradt! És aludt, mint egy igazi gyerek, akikről mesélni szoktak..
Az akinek nem nehéz eset a babája nem tudja elképzelni, hogy milyen fura, hogy toltam és néztem, hogy mi baja lehet, hogy alszik, és elvan. És eszik, és alszik.
Most harmadszor már csak reménykedek, hogy olyan lesz, mint másodszor volt, :-)
Én vagyok az utolsó :-)
Igazából így utólag gondolom voltak, akik hülyének néztek, mert én ha a volt terhes társaimmal beszéltem, mindig az volt az első kérdésem, hogy mit csinálnak neki, hogy alszik.. Gondolom azt gondolták, nem hagyom pihenni, vagy nem is tudom.
Azóta tudom, hogy allergiás a földimogyoróra, és kicsit tejfehérje érzéken, amiben tejsavó van olyan dolgot nem ehet. Biztosan ezek is benne voltak a dolgokban, bár tejterméket nemnagyon fogyasztok, amióta szoptatok (4 éve). Meleg nyár volt, biztosan az is baj volt neki. Vagy 4 hónapos koráig minden este üvőltött. Az esti zuhanyozással is 1 perc alatt végeztem, de az egész család addig a kicsit próbálta nyugtatni kevés sikerrel. Igazából mai napig nehezebb eset a kislányom, mint a kisfiam. Fura, ha a fiamnak valami baja van, az mindig konkrét dolog, a kislányom, hiába nagyobb van, hogy nem tudja mi, csak álltalános világvége hangulat, és anyucika fogjál meg :-) Azt hiszem vannak ilyen gyerekek, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!