Első babánál ha császármetszés a szükséges akkor azt
programozottan csinálják?
Figyelt kérdés
Első babával vagyok terhes, súlyos szemproblémám miatt a szemész javaslatot írt császármetszésre.
Jövőhéten viszem a nőgyògyásznak a papírt. Az lenne a kérdésem, hogy első babánál ilyenkor programozottan csinálják időpontra vagy megvárják hogy beinduljon a szülés magátòl és akkor császároznak?
Esetleg tapasztalata valakinek? Jövőhéten úgyis elmondja az orvos de addig is kíváncsi vagyok. Köszönöm
Ismerősömnek programozott császárja volt szemproblémák miatt. Adott időpontban. Természetesen ha hamarabb beindulna, akkor sürgősségi császár lett volna.
2019. júl. 19. 20:04
2/6 anonim válasza:
Nálunk baba és mamabarát a kórház, itt hagyják elindulni természetesen a folyamatot, de császár a vége. Nyilván egyéni, hogy ki mennyit vajúdhat.
2019. júl. 19. 20:25
3/6 anonim válasza:
Ez attól függ milyen a szemproblémád. Barátnőmnek olyan komoly volt, hogy a vajúdás is veszélyes lehetett volna (nem lehet tudni előre, hogy kinek milyen lesz a vajúdása), így Neki programcsászárja volt. Ha beindult volna előbb, akkor természetesen sűrgösségi, de a lehető leggyorsabban ki is kapták volna a babát, nem hagyták volna semennyit vajúdni.
2019. júl. 19. 20:47
4/6 A kérdező kommentje:
Nekem a szemész azt mondta, hogy vajúdni valószínűleg hagynak majd csak az intrakardiális nyomásfokozódás miatt kell a császár . De csak az van leírva hogy intrakardiális nyomásfokozódás miatt. Azt nem írta le hogy vajúdhatok.
2019. júl. 19. 20:55
5/6 anonim válasza:
Hát szerintem nem fognak hagyni vajúdni, mert bármilyen erőlködés kiválthat intracranialis nyomásfokozódást. Ilyen problémákra, komplikációkra van a programcsászár kitalálva...
Ha megvárnák a vajúdást, ami kiszámíthatatlan ütemben történik, olyan sürgősségi császárt eredményez, ami veszélyesebb lenne, mint maga szemprobléma hüvelyi szülés alatt. Kizártnak tartom, hogy ezt kockáztassák.
2019. júl. 19. 21:23
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Jövőhéten megìrom mit mondott az orvos ha szeretnétek! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!