Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire gyors folyamat a...

Mennyire gyors folyamat a méhszáj nyílása? Mik a tünetei?

Figyelt kérdés
Nem a szülés közbeni nyílásra gondolok, hanem amikor mondjuk a 34. héten elkezd nyílni. Kinyílhat teljesen akár pár óra alatt is? Vagy pár nap esetleg hét alatt? Amikor csak havonta vannak vizsgálatok, akkor ez nem veszélyes, hogy nincs folyton ellenőrizve? Vagy nem olyan gyakori jelenség ez? Van olyan, hogy a kismama abszolút semmit nem érez belőle és teljesen kinyílik idő előtt?
2019. júl. 14. 20:01
 1/6 anonim ***** válasza:

36.heten kezdett kinyilni a méhszáj de ugye akkor mar hetente volt vizsgálat. Először fél ujjnyi, majd a 37.héten ujjnyi, majd 38.heten 1.5 ujjnyira aztán a 39.hetre mar ket ujjnyira nyitva volt. Így mentem szülni 39+0 hetesen

Teljesen fájdalommentes volt(vagyis a végén ugye már azért érezni ezt azt - keményedett rendesen a hasam, meg a combtövem fájt stb) neha volt kevés nyákdugo gondolom a tágulás miatt.

2019. júl. 14. 20:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem a 33.héttől kezdett nyílni. Nem is éreztem. 39+6ra szültem meg 6 óra alatt.
2019. júl. 14. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:

Mindkét terhességemnél idő előtt nyíltam: az elsőnél 21. héten már menthetetlen volt a helyzet; a másodiknál 17. héten sürgősségi műtéttel zárták a méhszájam.

Egyiknél sem éreztem semmit, se vérzés, se görcs, se semmi nem volt.

2019. júl. 14. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:
A külső már elkezdett kinyílni, de nem éreztem. Most vagyok 39+1, de még semmi szülésre utaló jel.
2019. júl. 15. 04:32
 5/6 anonim ***** válasza:
A méhszájzáró műtétet altatásban végzik?
2020. febr. 4. 21:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, altatásban. Viszont a kivételt nem. Nekem baromira fájt; igaz, addigra teljesen bevágta a méhnyakam a cerclage.
2020. febr. 4. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!