Hány hetes lehet?
De attól a te méhedben se kisebb se nagyobb nem lesz a gyerek.
Ráadásul ez elég speciális szituáció.
Nálam is elég fura volt a dolog: anno 2016-ban az utolsó rendes mensim máj. 25-én jött meg (mindig rendesen 28-29 napos ciklusaim voltak), júniusban egyáltalán nem, és júl. 3-án jött meg. Kicsit furán kezdődött, de olyan hosszú volt, és még erősebb vérzés, mint a mensim szokott lenni (7 nap), görcs vagy ilyesmi semmi. Rögtön utána voltam dokinál, nem látott semmit, 3 héttel később kiderült, hogy már 7+3 hkm vagyok.
A vérzést nem tudta megmagyarázni az orvos, és azt mondta, tök mindegy, mikor volt ténylegesen a vérzésem, de a terhesség kezdete jún. 13, szóval nálam nem jött be a hivatalos kezdési időpont, azaz a legutolsó menstruációm első napja. Végig ennek megfelelően fejlődött a baba, és ugyan 2 héttel később született, de egyértelműen túl volt hordva, szóval nem nézték el az időpontot.
A lényeg az, hogy nem mindig a ciklus közepén van a peteérés, lehet, hogy amiatt termékenyült meg a petesejt, mint ahogy az ember elvárná, vagy a nagykönyv szerint működne. (Mondjuk véletlenül az előző menstruációd alatt volt a köv. peteérésed, vagy a következő alatt, vagy ilyesmi...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!