Szerintetek okozhat bajt a magzat fejlődésében, a terhesség elején szedett erős antibiotikum és fájdalomcsillapító?
Nőgyógyásszal kell egyeztetni. Nekik van egy adatbázisuk, amiben meg tudják nézni, hogy milyen hatása van az adott gyógyszernek a terhességre. Kb. mindenre ráírják, hogy terhesen nem szedhető, nekem a nődokim elmagyarázta, hogy ez azért van, mert terheseken senki nem kísérletezik gyógyszerekkel, tehát nincs érdemi tapasztalat. Ettől függetlenül azért vannak tapasztalatok a különböző hatóanyagokkal, és ezt meg tudják nézni az adatbázisukban.
Nekem pl. engedélyezett olyan gyógyszereket, amikre az volt írva, hogy nem szedhető terhesen.
Első vagyok. Én miért lettem lepontozva? Én is azt írtam, hogy orvossal kell megbeszélni, plusz elolvasni a betegtájékoztatót.
Hiába írja itt a kettes, hogy úgysem tesztelik terheseken, attól még vannak olyan gyógyszerek amik konkrétan magzatkárosító hatásúak. És igen ez bele van írva a papíjába! Szóval miért is nem érdemes elolvasni akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!