Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan öltöztök terhesen?...

Hogyan öltöztök terhesen? Mikortól kell lazább cuccokat hordani?

Figyelt kérdés
7hetes vagyok, nyárra várjuk a babát. Honnan tudjam meddig hordhatom a mostani csípő farmerjaimat? Ti hogy vészelitek át ruhaügyileg a terhességet? Van valami módja, hogy az ember anyagilag viszonylag olcsón megússza a kismami-ruhákat? Gondolom ez nem csak engem érint.
2008. nov. 13. 16:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a terheségem elejétől nem hordtam csípőnadrágot,ne hogy felfázzak!Amúgy amikortól kényelmetlennek érzed a ruháidat onnantól ideje váltani!Nem kell nagy költségbe verni magad,vegyél 2 db kismama nadrágot amiben az orvoshoz jársz,pulcsit szerintem fölösleges,meg otthonra pár db gumisderekú melegítőt ezzel ki is húzod a szülésig
2008. nov. 13. 17:04
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én az elején nem sokat híztam, úgyhogy mikor nőtt a pocim csak kigomboltam a nacikat és hosszabb felsőt vettem fel. Viszont ez nekem a nyári időszak volt, úgyhogy télen valamit tenni kell még a pocakra ebben az esetben. Tulajdonképp a felsőkkel nincs gond, én most 8 hónaposan is a régi felsőimet hordom, mert még a passzosak is nyúlnak annyit. Bár mondom nem híztam sokat, most vagyok 8 kg-nál, és a hasam sem túl nagy. Aminek nagyon örülhetsz, hogy télikabátot nem kell venned. Én sajnos rákényszerülök, mert az enyémet már nem lehet begombolni. :( Az elég drága lesz. Az 5. hónap után már kismama naciba is be kellett fektetnem, de azt meg bizományiban vettem 5e-ért. Sajna nincs több pénzem rá, inkább a babának legyen több ruhácskája.
2008. nov. 13. 17:06
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Úgyis érezni fogod, hogy mikor szorít a nadrág.

Nekem nyáron volt néhány lazább vékonyabb gatyim, azok tök kényelmesek voltak. Mióta hidegebb van, azóta szereztem be egy kismamanadrágot. Illetve vettem egy ilyen kismama-övet (2500ft), amit ráhúzhatok a régi nadrágjaimra, amiknek már nem ér össze a cipzárjuk, és ez az öv tök jól fenntartja a gatyát és nem is látszik ki, hogy nincs felhúzva a cipzár.

A felsőket kellett vennem néhányat, de én nem terhesfelsőket vettem, hanem az eddigi M-esek helyett most L-est, meg XL-est.

Most 36 hetes vagyok, de én elég jól megúsztam a ruhavásárlást szerencsére. Mondjuk nem is híztam, csak a hasam nőtt meg.

Gratula neked a babához!

2008. nov. 13. 17:09
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Addig hord szerintem amig kenyelmesnek erzed azokat...amig nem szoritja vagy nyomja a pocidat.

En a 20 hetig 1 dkg-ot sem hiztam es a hasam sem gombolyodott addig...de miutan haza jottunk a nyaralasrol hirtelen beindultam noni is es hizni is;nagyon rovid idon belul 12 kg-ot szedtem fel azota megint semmit...

Szoval engem a 20.hetig nem zavartak a csipo nadragjaim,eloszor vezetes kozben vettem eszre h nem kenyelmes...

A ruha ugyeket en ugy veszeltem at,h a nyari kismama poloim ala beszereztem 1-2 hosszu uju felsot amire ra tudom oket huzni es tok jok,nadragot vettem 1 kismama farmert(ha valahova "elegansabb" helyre kell menni),meg 1 anyag szinten kismama nadragot...

Igaz nallad forditott a helyzet nert te meg most kezded...de azt tudom csak tanacsolni,h felesleges 66 felsot megvegyel...neha engem is elkapott a vasarlasi laz,ahol kismama felsot lattam jo aron megvettem es sajna van olyan ami 2x volt rajtam csak...

Gratulalok a babadhoz!

37 hetes pocis

2008. nov. 13. 17:10
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én most vagyok 17 hetes kb 2-3 hete vettem meg a kismamanadrágot ami fekete kord.Szóval vastag és mindenhez megy.Már nem fértem bele a nadrágokba.Felsőim még jók de a mostani divat kedvez nekünk nem kell kismamafelsőt venni én egy kínaiban vettem egy kismamafazonú felsőt 1500 Ft-ért.Én is javaslom a melegítőket de szerintem otthonra megteszi a párod melegítője is.Én pizsamát hordok azt ha már ezek nem lesznek jók apától kérek ő elég nagyember.Mondjuk nekem most a tél nagy részében lesz nagy pocakom április végéig biztos nem húzom ki egy nadrággal de szerintem varratok egyet még ez a alapján a nagynénémmel de lehet turiban vagy a teszveszen is venni olcsóért mert én a kismamaboltban 7000 Ft-ért vettem.Remélem tudtam segíteni.Boldog babásodást!
2008. nov. 13. 17:11
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Erezni fogod, hogy mikor nem kenyelmesek mar az eddigi ruhadarabjaid. Nekem 2db terhes nacim van (egy fekete szovet meg egy farmer). Van nehany olyan felsom, ami mondjuk kismama felso, mert szepen kiemeli a pocit amikor mar szep kerek, viszont kesobb is tudom horadni. Lehet kapni olyan pantot, ami vagy 25-30cm szeles, es ra tudod huzni a nacidra, amikor mar nem birod begombolni (ilyet a H&M-ben lattam, de gondolom mashol is lehet kapni). Nem erdemes sok mindent venni, inkabb egy-ket jo melltartora ruhazz be, mert fontos, hogy az sehol se nyomjon a terhesseg alatt.
2008. nov. 13. 17:12
 7/19 A kérdező kommentje:

3. válaszolónak: Köszi szépen a gratulációt! Akkor az öv, amiről beszélsz, azt hívják bandázsnak? Milyen boltokban lehet ilyet venni? Én sajnos külföldön vagyok, ezért amit lehet, inkább otthon vennék meg most dec. végén,mert olcsóbb. Mint ez a bandázs is.

Jó érzés mások tapasztalatait olvasni, mert nem igazán szeretnék én sem sokat költeni kismami-ruhákra, hisz utána az ember úgysem nagyon hordja. Melegítőim vannak, majd elválik mennyire nyúlnak derékban. Ha szoros a gumi, muszáj leszek mást hordani. A legtöbb felsőm elég sztreccses, azok miatt nem aggódom, de valami dzsekifélébe majd lehet be kell ruháznom tavasszal, ha hűvös lesz áprilisban és májusban, vagy max. rétegesebben fogok öltözni.

2008. nov. 13. 17:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, nagyon aranyosak vagytok! Még azt szeretném tudni, kismama-nadrágok közül melyik fazon a praktikusabb? Van aminek két oldalt gumis a széle, és a pocak alatt megy. Van amibe bele van varrva vmi nagy anyagdarab és rá kell húzni a pocakra. Gondolom ha az én babám július eleji, akkor elég ha azt veszem, aminek gumis az oldala, nem? Az gondolom jó 9hónaposan is??
2008. nov. 13. 17:20
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

3.vagyok.

A bandázst (kismamaövet) én C&A-ban vettem, volt minden méretben (S-XXL).

A C&A-ban vannak kismamanadrágok is, de elég drágák (min.6000ft).

Van két bolt viszont, ahol olcsóbbak ezek a nadrágok (2-3000ft):

[link]

[link]

Minden jót!

2008. nov. 13. 17:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: És a terhesség alatt kb. mennyit nő a mell? Sok melltartót kell venni?
2008. nov. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!