45 évesen lettem spontán terhes (nem tervezetten). Már van két gyermekem, nagyobbak. Ti megtartanátok?
Voltam ilyen helyzetben...
Egyrészt orvosilag nagyon gondosan követik 40 felett a terhességet, tehát a komplikációktól kevésbé kell tartani. Genetikai rendellenességeket is nagyon alaposan szűrik ebben a korban.
A lelki része viszont... én sem éreztem magamban erőt, hogy újrakezdjem az egész babázást, még úgy sem, ha tudtam, hogy a párom rengeteget segítene.
Végül nálunk a sors döntött: nem a korom, hanem egy fatális vírusfertőzés miatt nem maradt meg a baba. A kapcsolat pedig (hosszú távon) ráment, mert utána már úgy éreztem, hogy nem tudok megadni a páromnak valamit, ami neki fontos... idővel, ahogy a környezetünkben sorra születtek a gyerekek, láttam, hogy a párom mennyire odavan értük. Sokszor végiggondoltam, hogy mi lett volna, ha akkor megmarad a baba... biztos nehéz lett volna, de megoldottuk volna. Így viszont a párommal inkább elengedtük egymást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!