Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliaban elek, de hazamegyek...

Angliaban elek, de hazamegyek es otthon maradok amig terhes vagyok es szulok. Szamithatok valami tamogatasra az allamtol? Hogy mukodik otthon. Otthon 1.5 dolgoztam boltban de ennek mar vagy 3 eve.7 eve mar kulfoldon vagyok.

Figyelt kérdés
2008. nov. 13. 15:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

8. válaszolónak: Angliában a maternity leave 9 hónap, nem rég emelte meg a kormány, nem pedig 6hónap...

A maternity card-dal pedig ingyenes a fogászati ellátás a kismamának és a gyógyszereket is ingyen kapja, mindezt a baba 1éves koráig.

Én mindenképpen itt maradok, itt a szülésért sem kell fizetni, nem várnak el hálapénzt, mint Mo-on, és feltétel nélkül kedvesek. Extra uh-ra pedig egyszer haza lehet repülni, meg esetleg más vizsgálatra, ha a kismami szeretne egyáltalán extra vizsgálatokat.

2008. nov. 13. 16:52
 12/20 A kérdező kommentje:

Angliaban au-pair-kent voltam vegig szoval ez nem bejelentett.Igy innen szerintem semmit sem kapnek.Otthon kb.3 eve dolgoztam egy kinai uzletben 1,5 evig.Tudom hogy nem igazan jok az otthoni dolgok de jobbak a magyar orvosok es otthon szeretnek szulni.Nekem nem szamit hogy a gyerekem angol allam.pol. legyen.Nem er annyit hogy szules utan par oraval kitegyenek a korhazbol......Es kell az anyai tamogatas hogy mit hogy csinaljak majd.A paromra szamithatok.Neki eleg jo a munkaja.Csak erdeklodom hogy megis hogy mennek otthona dolgok!

Koszi a valaszokat!

2008. nov. 13. 17:01
 13/20 anonim ***** válasza:

a második válaszoló vagyok.

régen az au-pair.kedés max 2 évig lehetett, most sem hiszem hogy több. meddig az au-pair papirod szolt addig (mert ugye bekellett jelentkezned ott is hogy biztosított legyél) addig biztosítottnak minösültél, mindegy melyik országban volt.

azt gondolom most nem az a legnagyobb bajod hogy milyen támogatást kapsz, hanem az hogy mennyit kell utólagosan tb-t fizetned otthon. ha ez évekre rúg, az elég nagy összeg lesz. nekem tavaly 6 hónapot 5000 Ft feletti összeggel kellett kifizetni visszamenöleg(nem emlékszem pontosan mennyi volt).

a szülés vagy esetleges vetélés nagyon sokba kerülnek és otthon is ki kell fizetned ha nincs tb-d valamelyik országban fizetve.

2008. nov. 13. 17:46
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

En Angliaban elek, es 38 hetes terhes vagyok. Nagyon pozitiv tapasztalatom van az itteni orvosi ellatassal. Nem kell fogadott dokiert fizetni, a vedonom, es az orvosok is mindig segitokeszek a kedvesek voltak velem, es nem vartak el semmit. Igaz, h itt a babaval csak 9+3 honapra tud az ember itthon maradni, de utana is vannak kulonfele segitsegek a munkaltatotol bolcsode, bebiszitter igenybevetelehez. A korhaz nagyon modern, van birthpool "szulomedencejuk" is, sot itt nem tamogatjak a fekve szulest, ugy mozog kozben a kismama ahogy neki kenyelmes. Igaz, hogy az ujdonsult anyukakat gyorsan hazakuldik, de minek heteket benn maradni, ha nincs semmi komplikacio, szerintem az allami es a korhazi koltsegvetesnek is jot tesz. Arrol nem is beszelve, h itt nincsennek bezsufolva az edesanyak egy terembe, hanem kulon szobat biztositanak mindenkinek a sajat bebijevel egyutt. En mindenkeppem itt szeretnem megszulni a bebikentket, es nem az anyagi dolgok miatt. Persze minden eset egyedi, biztos van okod hazamenni.

Sok sikert kivanok es oromot a piciben, aki barhol is szuletik, mindenkeppen a boldogsagot hoz az eletedbe!

2008. nov. 13. 20:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 5év utazgatás és különböző kölföldi munkahelyek után jöttem haza szülni (vagyis előbb csak a terhességem miatt). Nem bántam meg, mert én is szeretnék az otthon közelében lenni (engem 36órás repülőút választott el). Ami az anyagi részét illeti, megbántam, ugyanis semmilyen támogatást nem kapok...azt gondolják, hogy attól,hogy kint dolgoztál hűű de sok pénzed van, pedig ott is kellett élni valamiből.Én pl az itthoni életmódomat tudtam kint folytatni. Amennyivel többet kerestem anniyval drágább is minden, de ezt Te is jól tudod szerintem. Szóval most szegényen várjuk a bébikét, de boldogan. Amúgy gyes-t fogunk kapni legalább,de mást nem igen. Az önkormányzattól egyszeri 10ezer ft-ot kaptam...

Hát fel a fejjel és boldog babavárást!

2008. nov. 14. 11:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Jó, hogy írod az önkormányzatot: érdemes utánaérdeklődni, mert valamelyik 10-15eFt egyszeri támogatást ad, van olyan, ami az egyik adható (azaz fizetős) oltást adja ingyen.

Üdv.

2008. nov. 14. 11:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha nem haragszol én semmit nem adnék neked! Minden járulékot Angliába fizetsz (ha fizetsz egyáltalán), most pedig elvárnád hogy a magyar állam fizessen neked támogatást. Ugyan ez a baj ezekkel a mocskos cigányokkal is, dolgozni nem akarnak, de a segélyért sorba tudnak állni, hogy rohadnának meg.
2008. dec. 15. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:

szia

Ne haragudj de én nem adnék egy vasat se. Angliába fizeted a járulékokat, de a magyar államtól kérnél támogatást. pofátlanság

2008. dec. 15. 14:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért ne kérhetne támogatást? Az Egyesült Királyság az EU tagja. Tudjátok mennyi pénzt kap Magyarország az Európai Uniótól??? JÓ SOKAT
2009. júl. 29. 18:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de hogy teheted meg a gyermekeddel hogy haza viszed abba az otvar szarba????ahol csak a penz beszel???
2009. aug. 3. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!