Szerintetek tenyleg ennyire gaz a helyzet? Es nem az orvosok semmit nem mondanak hiaba kerdezek
23.heten az orvosom azt mondta megvan rovidulve a mehnyak es hogy ezert azonnal korhazba kell fekudni ..azt mondtak hoygha rosszabodik a helyzet akkor pecsre visznek es megmutenek , aztan nem rosszabbodott a helyzet szoval most itt fekszek 2hete es csak wcre mehetek ki mert egesz nap fekudnom kell
( ujjkupnyi puha kulso mehszaj, zart belso mehszaj, megrovidult cervix (cervixhossz:1.87cm))
A babáid érdeke, hogy most feküdj feküdj, feküdj. Ismerek kismamát, aki 12. héttől 30.hétig feküdt méhszáj elégtelenség miatt kórházban. Sajnos egy 24-28 hét között született ikerpár esélye arra, hogy mindketten egészségesen túl éljék nem túl nagy, ezért fontos, hogy minél tovább bent lehessenek. Es egy ilyen rövid méhnyak sajnos előrejelzi, hogy valamennyire mindenképp koraszülöttek lesznek. Nekem 3 babával 26 hetsen 43 mm volt a méhnyakam, ezt csak összehasonlításként írom.
En is feküdtem bent 2 hónapot szülés előtt es másfelet utána, de muszáj, ráadásul engem egy gyerek is várt itthon. De a legfontosabb a babák egészsége volt.
Most lehet hülye leszek, de nem az a jó, amíg nem mondanak semmit, mert az azt jelenti, hogy nem történik semmi?
Feküdj, mert ikrek, mert rövid a méhnyak. Ezen kívül mit szeretnél még hallani?? Gondolom a műtét alatt egy méhszájzáró műtétet értenek, amire még nem került sor,mert annyira nem vészes a helyzet. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet vészes akár rövid időn belül.
Vitess be magadnak könyvet, a netet hanyagold, és inkább arra koncentrálj, hogy kibírjátok legalább 30.hétig(de jó lenne tovább)
Vannak még páran így, úgyhogy tessék összeszedni magad!
Tartsd be az utasítást
Kemény leszek
25 hetesen ha nem tartod be megszületnek a babák jó eséllyel annyira fejletlenül, hogy túl sem élik.
(Nekem 5 cm felett volt a cervix a 39. Héten is..
A szülés alatt az utolsó 2 órában volt 1cm)
Tulajdonképpen mire vagy kiváncsi? Hogy miért kell feküdnöd? Vagy hogy miért nem mehetsz haza? Hogy mi lenne a babákkal, ha pár napon-héten belül megszületnének? Kérdezd meg az orvost a vizitnél.
De alapvetően maradj veszteg, és imádkozz, hogy minél tovább bent maradjanak az aprók. Az ikerterhesség eleve kockázatosabb, mint a normál szülés, ha még korábban is jönnek, az csak ront a helyzeten. Persze az ikrek legtöbbje gond nélkül megszületik és felnő, de tényleg minden hét és minden gram súlytöbblet számít,növeli az esélyüket egy egészséges életre.
Gyógypedagógus vagyok, sajnos sokszor hallom a szülőktől az előzmények kikérdezésekor, hogy egy ikerpár egyik felével esetleg mindkettővel érkeztek hozzánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!