Mikor mondtátok el a főnököteknek, hogy babát vártok? Hány hetesek voltatok? Olyan is érdekelne, amikor már otthonról, GYED, GYES alatt kistesót jelentettek be!
Én nem szóltam, egyszer csak(8 hetesen) eljöttem táppénzre.
Valószinű ha szólok, kitett volna, valamilyen indokkal, ugyanis a felelősség vállalás elmaradására hivatkozva a kismamákat is elküldhetik,igy biztos talált, vagy csinált volna nekem valami okot...
Akkor viszont hiába robotoltam 8 éven keresztül, napi 10 órában
5 hetesen mondtam el, de tudtam, hogy vissza fognak várni, és tudtam, hogy nem lesz gáz, ha elmondom.
Aztán a másodikat is 5 hetesen mondtam el (14 hós volt akkor az első babám). De még mindig visszavárnak :)
Szerencsém van, jó munkahelyem van.
4 hetesen pozitív teszt után.
Előre meg volt beszélve, ha terhes leszek azonnal táppénz.
Egy babát előtte elvesztettem. 2 hónap múlva sikerült újra teherbe esnem.
Nem volt gond, 7 éve dolgoztam ott és családcentrikus a főnököm.
12 hetesen. Voltam két hétig otthon, mert nagyon hánytam az elején, aztán karácsonyi szabadságok, és január elején szóltam.
Off:
A felelősség vállalás elmaradására hivatkozva a kismamákat nem küldhetik el. Kismamát csak rendkívüli felmondással küldhetnek el, ami akkor lehet, ha a kismama a lényeges kötelezettségét szándékosan, vagy súlyos gondatlansággal szegi meg. Ez meg nem tartozik ide.
Utolsó, én egy multi gyógyszergyártónál dolgozok, elég ha csak az általam feldolgozott rendelés elé betesznek egy egyest vagy utána egy nullát, máris reptethetnek...
hiába vagyok kismama(TEVA)
7 hetesen voltam először dokinál.Volt egy-két barátnőm a cégnél,ők tudtak mindent,a tervezést,a pozitív tesztet,az uh-t,stb.Egyszercsak a csoportvezető kijött hozzám a konyhába,és finoman rákérdezett,h nem vagyok-e terhes.Vigyorogtam.Ő meg esedezett,h nem akart megbántani,nem akar tolakodó lenni,de ő úgy gondolja.Csak annyit mondtam neki,h Te boszorkány vagy!Aztán majdnem sírtam (amúgy sírós voltam végig a terhesség alatt)!És még aznap szinte mindenki megtudta,persze nem tőlem! :)
Hát így tudták meg,amúgy még vártam volna vele.
Szerettem volna visszamenni én is,de novemberben megszűnt a cég pesten. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!