Az első vérvételre 18 hetesen megyek. Ez nem gond?
Figyelt kérdés
A védőnő 14 hetesen azt mondta, már nem szűrnek AFP-re mert a tarkóredőből kiderült, hogy nincs Down szindróma. Akkor azt mondta, hogy így nincs héthez kötve a vérvétel, annyi a lényeg, hogy a következő találkozásunkig, azaz 07.15-ig legyen meg az eredmény. Most 18 hetes vagyok, holnap reggel megyek vérvételre. Nem túl kései ez? Végülis a védőnő azt mondta, 15.-ig legyen meg. Ha a tarkóredő tökéletes volt a 12-13 hetesen, akkor tényleg nincs okom aggódni?2019. júl. 3. 14:34
1/10 piroska és a farkas válasza:
Nekem azt mondta a hàziorvos, h trimeszterenként legyen egy vérvétel. Neked néznek holnap ellenanyagot is? Mert azt is követni kell, ha úgy alakul. Ami a leglényegesebb, h a cukorterhelésre majd időben menj.
2/10 anonim válasza:
Lehet késői lesz, de ezen már ne aggódj, mert tök mindegy.
3/10 A kérdező kommentje:
Nagy pánikomba felhívtam a védőnőt, aki megnyugtatott, hogy maximálisan időben vagyok, mert a 16 hetes/trimeszteri vérvételt jogszabályok szerint megszüntették, mivel rengetegszer adott fals eredményt. Ez a vérvétel, amire holnap megyek ez kimutatja a vasat, folsavat, esetleges gennyet a vizeletben. Ez engem szűr, nem a babát, mert most már annyira fejlettek az UH vizsgálatok, hogy nagy részben ott kitudják szűrni a baba betegségeit. Ő is mondta, hogy a cukorterheléses és a hepatitis vérvétel lesz nagyon fontos. Holnap megyek egyúttal a hepatitis szűrésre is. Első baba, kicsit parázós vagyok.
2019. júl. 3. 14:52
4/10 anonim válasza:
AFPre amúgy már vagy 10 éve nem szűrnek.
Nem baj.
5/10 anonim válasza:
18 hetesen már lassan a második vérvételre mennek a kismamák. Az elsőt a 12. hétig nem árt letudni. Tőlem meg is kérdezte az orvos a 12 hetes uh-n, hogy voltam e.
6/10 anonim válasza:
Én 11 hetes vagyok és senki nem küldött vérvételre.
7/10 anonim válasza:
A kiskönyvben benne van hogy mikor more kell menni.
18. Hét elég a 2. Vérvételre, de alapból én úgy mentem, higy 10-11 hét ső trim vizsgálat, hepatitis, szifilisz szűrés is ellenanyagszűrés is
Vércsoport meghatározás
24. Hét itt egyben a cukorterheléssel
34. Hét teljes vérkép elelmanyag is
8/10 anonim válasza:
3 éve szültem, 3 vérvételen voltam a terhességem alatt, az egyik AFP volt. Most 13 hétben járunk, és a régi papírjaimat nézve bepánikoltam, hogy még nem voltam vérvetelen. A védőnő azt mondta nem nagy gond, azt nézik, hogy vérszegény vagyok e, be lehet pótolni. Az orvosom szerint meg nem kötelező csak 2 ultrahang. Mindenesetre kértem egy beutalót. Csak rossz, hogy mindenki mást mond.
9/10 anonim válasza:
Nekem 10. héten volt az első, 28.-on a második, 36.-on a harmadik. Plusz a down 12+3-kor.
10/10 A kérdező kommentje:
Nekem ma nézték az ellenanyagot. Elvileg simán időben vagyok.
2019. júl. 4. 09:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!