Várandósság alatt a nőgyógyász vizsgálja a
melleteket?
Figyelt kérdés
Most olvasok egy könyvet (amerikai író), ami felkészít a szülésre és leírja mi történik a 9 hónap alatt. Érdekes, mert a vizsgálatok között legalább háromszor megemlíti, hogy a nőgyógyász megvizsgálja a melleket.
Nekem a 8 hónap alatt még egyszer nem történt ilyen. Magyarországon ezek szerint ez nem szokás, vagy csak az én nőgyógyászom nem érzi szükségét ennek?
és vajon szülés után sem vizsgálják? mert hallani, hogy sok nőnek begyullad a melle, a nővérek tanítják, hogy kell masszírozni, fertőtleníteni... én nem bánnám, ha szakember is ránézne, hogy minden rendben van-e
2010. júl. 9. 19:42
3/11 anonim válasza:
Én most vagyok 27 hetes és nekem sem vizsgálta meg egyszer sem a mellem a nőgyógyász. De ha megkéred, hogy nézze meg minden rendben van-e vele biztos nem fog nemet mondani.
2010. júl. 9. 20:07
4/11 anonim válasza:
Szerintem Magyarországon nem foglalkoznak ezzel az orvosok.Nekem még soha egy doki se vizsgálta meg a melleimet, se a terhességem alatt, se előtte.Én is furcsálltam, mert én is olvastam róla, hogy elvileg kellene.Szerintem ha szóba hoznám az orvosomnak, nézne egy nagyot.Lehet, hogy nálunk ez nem tartozik hozzá a terhesgondozáshoz?Ami nekem még ennél is furcsább, hogy 29 hetes létemre a védőnőm még egyszer sem vette a fáradtságot, hogy meghallgassuk a baba szívhangját.Pedig a 20. hét után neki már kötelező lenne, nem kívánságműsor!Az óta már 3-szor voltam nála, és lespórolta az idejéből .Valahol gáz, hogy kérni kell olyan dolgokat, ami másnál természetes, és a gyakorlat része..
2010. júl. 9. 20:22
5/11 anonim válasza:
Első terhességemnél a doki megnézte megfogdosta a melleimet is (de csak az első találkozásnál). Most a másodiknál másik orvosom van, ő nem nézte eddig, de gondolom ezután sem fogja.
2010. júl. 9. 20:23
6/11 anonim válasza:
Szia!A terhesség alatt nekem se nézték,viszont a szülés utána kórházban megnyomkodta,az ügyeletes doki,és az én orvosom is.
2010. júl. 9. 20:23
7/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok, szülés után nem nézte, csak a 6 hetes kontrollon.
2010. júl. 9. 20:24
8/11 anonim válasza:
Szia!
Nekem már van egy gyerekem és most 23 hetes vagyok eddig senki sem nézte, vizsgálta a mellem.
2010. júl. 9. 20:31
9/11 anonim válasza:
Nekem már az első alkalommal megnézte a választott szülésorvos a melleimet, nem csomós-e, stb. Ez magánrendelés volt, de kb. 2 éve voltam sima rendelésen is, és ott is megnézte az az orvos (pedig nem kértem rá). Úgy tűnik, én eddig a jobbfélékkel találkoztam.
Szerintem is meg lehet kérni, hogy nézze meg.
2010. júl. 9. 20:57
10/11 anonim válasza:
Nekem első alkalommal magától megvizsgálta, utána is, ha kértem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!