Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCOS-em van, de teherbe...

PCOS-em van, de teherbe estem. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két hete derült ki, a szokásos méhnyakrák szűrés alatt, hogy ciszta van az egyik petefeszkemben, így a doki szénhidrát diétát írt elő és elküldött nagylaborra, de a vizeletemmel is minden rendben volt, szerencsére nincs inzulinrezisztencia és a pajzsmirigyem is jól működik. Tehát csak a PCOS áll fenn. A doki mondta, hogy ne lepődjek meg ha továbbra sem esek teherbe, bár a másik petefeszkemben volt peteeresem, mert látta, de a PCOS-es nők azt mondta, nehezen esnek teherbe (mi fél éve próbálkozunk).

Erre pár napja már késik a menzeszem, így ma úgy döntöttem, hogy reggel csinálok csak úgy kíváncsiságbol egy tesztet. De nem számítottam semmire, mert fél éve minden hónapban késik pár napot, de aztán mindig normálisan meg is jön.

Most viszont a teszt erős két csíkos lett. Mondanom sem kell mennyire megörültem, de elfogott a félelem is, hogy lehet-e probléma abból, hogy az egyik petefeszkemben ott van egy 35mm-es ciszta.

Ket hét mulvara kaptam új időpontot a dokitol, addig gondoltam itt kerdezoskodok, hogy volt - e így valaki? Nem jelent a ciszta veszélyt a terhességre? És hogy lehet, hogy elvileg nem is eshettem volna teherbe a doki szerint és mégis megtortent? Aggódok azért és köszönöm, ha válaszoltok.

2019. jún. 28. 16:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Nyugi tényleg sok nő szül cisztával. Én már terhes voltam mikor kiderult, hogy van egy cisztám és egy miómám is.
2019. jún. 29. 09:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Pcos-t allapitott meg az orvos, epp el akartuk kezdeni a kezelest, aztan terhes lettem :)

13 hkm

2019. jún. 29. 19:30
 13/22 A kérdező kommentje:

Gratulálok utolsó!

És köszönöm mindenkinek, hogy biztattok. Remélem nekem is happy end lesz a vége ennek az egésznek.

2019. jún. 29. 20:24
 14/22 anonim ***** válasza:
Szia! Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy a ciszta miatt valószínűleg igen erős görcseid lesznek az elején, majd ne ijedj meg nagyon. Nekem a sok ciszta miatt borzasztóan fáj minden menstruáció, de az semmi volt ahhoz képest, amit a terhesség első 8 hetében átéltem. Azt hittem folyamatosan, hogy elmegy a baba, levert a víz és rázott a hideg a fájdalomtól. Magnéziumot kezdj el szedni, ha még nem tetted meg.
2019. jún. 30. 09:31
 15/22 A kérdező kommentje:
A terhes vitaminomban amit szedek van magnézium is. Egyébként sosem gorcsoltem menstruáció alatt.
2019. jún. 30. 10:00
 16/22 anonim ***** válasza:

Az előttem lévők leírták, a pcos megállapótásához hormon

, uh, vérvétel stb vizsgálatok kellnének,

Nekem sajnos igazolt volt, és kb 20-25 cisztával teljesen egészséges a terhességem, nem jelent veszélyt, ezen ne aggódj!

2019. júl. 1. 13:05
 17/22 A kérdező kommentje:
Nekem annyi volt a kivizsgálás, hogy hüvelyi ultrahangon megnezett és megállapitotta, hogy van egy cisztam és hogy CH diétát kell csinálnom. Ennyi.
2019. júl. 1. 13:40
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia, az előző hozzászólónak aki a magneziumot ajánlotta igaza van, hidd el kellene fog a magnézium nagyobb mennyiségben is mint a vitaminban van!

Nem tudod túl szedni, napi max 3000 grammot lehet enni, és ha túl sok akkor max hasmenesed lesz. Viszont az elején életmentő lesz! Az első trimeszterre magneb6-ot ajánlok mert a b6 a hányingert is csillapítja, a második trimesztertol a magnerot készítmény lesz jó. Minden kismamának ezt ajánljuk, és fontos is, mert ha túl sokat gorcsolsz, az problémát okozhat, és te se érzed jól magad.

2019. júl. 1. 15:57
 19/22 anonim válasza:

Egy darab ciszta nem PCOS, hanem ciszta.

PCOS nekem van peldául, 80-100 darab kis ciszta van fejenként mindkét petefészkemben, na ez PCOS és ehhez magas inzulin rezisztencia párosul a legtöbb esetben.

2019. aug. 22. 19:15
 20/22 A kérdező kommentje:
Igen, közben kiderult, hogy eltűnt az az egy ciszta, valószínűleg víz alapú volt a doki szerint és felszivodott. Úgyhogy teljesen egészséges vagyok 😊!
2019. aug. 23. 02:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!