Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » PCOS-em van, de teherbe...

PCOS-em van, de teherbe estem. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két hete derült ki, a szokásos méhnyakrák szűrés alatt, hogy ciszta van az egyik petefeszkemben, így a doki szénhidrát diétát írt elő és elküldött nagylaborra, de a vizeletemmel is minden rendben volt, szerencsére nincs inzulinrezisztencia és a pajzsmirigyem is jól működik. Tehát csak a PCOS áll fenn. A doki mondta, hogy ne lepődjek meg ha továbbra sem esek teherbe, bár a másik petefeszkemben volt peteeresem, mert látta, de a PCOS-es nők azt mondta, nehezen esnek teherbe (mi fél éve próbálkozunk).

Erre pár napja már késik a menzeszem, így ma úgy döntöttem, hogy reggel csinálok csak úgy kíváncsiságbol egy tesztet. De nem számítottam semmire, mert fél éve minden hónapban késik pár napot, de aztán mindig normálisan meg is jön.

Most viszont a teszt erős két csíkos lett. Mondanom sem kell mennyire megörültem, de elfogott a félelem is, hogy lehet-e probléma abból, hogy az egyik petefeszkemben ott van egy 35mm-es ciszta.

Ket hét mulvara kaptam új időpontot a dokitol, addig gondoltam itt kerdezoskodok, hogy volt - e így valaki? Nem jelent a ciszta veszélyt a terhességre? És hogy lehet, hogy elvileg nem is eshettem volna teherbe a doki szerint és mégis megtortent? Aggódok azért és köszönöm, ha válaszoltok.

2019. jún. 28. 16:40
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
79%
Egy ciszta az már PCOS?
2019. jún. 28. 17:04
 2/22 anonim ***** válasza:
90%

És egy darab 35 mm-es ciszta mégis mióta PCOS?

A PCO-nak már a nevében is benne van, hogy POLICISZTÁS petefészek. Poli=sok. A policisztás petefészekben nem egy nagy ciszta van, hanem 15-20 vagy még több apró, 5-7 mm-es.

Szóval első körben egy értelmes orvost keresnék.

2019. jún. 28. 17:06
 3/22 anonim ***** válasza:
Keress egy jó dokit. 1 ciszta az nem pcos.
2019. jún. 28. 17:45
 4/22 anonim ***** válasza:

Gratulálunk.

Szerintem is keress másik dokit.

2019. jún. 28. 18:19
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy ciszta az nem pcos. Szerintem keress másik orvost. Én is egy cisztával lettem várandós, nálam nem okozott problémát, felszívódott a 12. hétre.
2019. jún. 28. 18:48
 6/22 anonim ***** válasza:

Ez még nem biztos, hogy PCOS, sajnos azt vettem én is észre, hogyha talál a doki egy-két cisztát, már rámomdja, hogy PCOS. Én is így jártam. Nekem utoljára 8-9 cisztát láttak, elküldtek laborra, de PCOS nem igazolt.

Menj el az időpontra, remélem tényleg baba van, gratulálok. Nyugodj meg :)

2019. jún. 28. 19:15
 7/22 anonim ***** válasza:

Ez valóban nem PCOS.. egy egy ilyen ciszta normális esetben is előfordulhat, aztán következő ultrahangon meg már el is múlik... nekem is volt egy hatalmas, ami ott volt hónapokig, végül magától eltűnt.

Nekem tavaly szeptember végén azt mondta a doki hogy PCOS betegségem van (de nem), mert nem menstrualtam csak két-három havonta, és hogy nem ad sok esélyt a babának. Karácsonykor megfogant a kisfiam, szept 2-re vagyunk kiírva :)

Ne aggódj, rendben lesz!

2019. jún. 28. 22:40
 8/22 A kérdező kommentje:

A doki mondta, hogy ez már PCOS, szóval én csak azt tudom amit ő mondott. De a papíromon is az van hogy a jobb petefeszkemben egy db 35mm-es ciszta van. Teljesen össze vagyok zavarodva. Azt is mondta a doki, hogy emiatt a ciszta miatt késik az elmúlt 3 hónapban a menstruációm több napot és hogy ezért nem jott össze 3 hónap alatt a baba.

Kerekes másik nőgyógyászat természetesen, mert ahogy beszélt velem, az kritikán aluli volt. De a diétát csinálom, vagy szerintetek az is felesleges? Azt mondta, ha sokáig akarok még élni, akkor nem zabálok (170cm és 68kg vagyok) szénhidrátot és ha szerencsém van, egyszer majd a gyerek is osszejon.

2019. jún. 28. 23:41
 9/22 anonim ***** válasza:
Ekkora paraszt miért foglalkozik emberekkel? A diétától bajod nem lehet, csináld nyugodtan. De ehhez az orvoshoz ne menj vissza. Bunkó, és ezek szerint a szakmájához sem ért.
2019. jún. 29. 04:39
 10/22 A kérdező kommentje:
Persze a diéta nem árt, de ahogy a doki előadta magát az nagyon rosszul érintett lelkileg. Mindenki mondta hogy nem kell véresen komolyan venni ezt az egészet, mert sok nő szül cisztaval. Hát nem tudom. Az biztos, hogy másik dokit fogok keresni.
2019. jún. 29. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!