Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Két hónapos terhes vagyok....

Két hónapos terhes vagyok. Félek, mert nagyon sok rossz fogam van, és kevés jó. Lehet egészséges babóm? Mit csináljak, hogy kapjon elég kálciumot? Elég a vitaminok?

Figyelt kérdés
2008. nov. 13. 10:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Miért ne lehetne egészséges a babád?!Nem értem...Ha megfelelő adag kálciumot viszel be,akár vitaminban,akár tejtermék fogyasztásával,talán megtarthatod a mostani állapotot.De még mindig nem késő fogorvoshoz menni és kezeltetni,így a maradék egészséges fogad elromlását is megelőzheted.
2008. nov. 13. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Én olyan vitamint szedtem, amiben nem volt külön kálcium. viszont elég sok tejterméket fogyasztottam. a 14. héten vettem kálcium pezsgőtablettát és szóltam a dokinak, hogy használni szeretném, de lebeszélt róla, azt mondta, hogy nem kell, elég a tejtermék, amit megeszek.

Hát, nem volt elég. A harmincas hetek elején elkezdtek fájni a fogaim, egyből elkezdtem kálciumozni, de már késő volt. Jelenleg ott tartok, hogy a 38. hétben vagyok, három fogamat ki kell húzni (két bölcsességfogat, amit lyukas lett, de nem tömik, valamint az egyik fogam mozog, azzal sem tudnak már mit csinálni) és ezek mellett még négy további lyukas fogam van. De szülés előtt a doki már nem akar nekiesni.

És én úgy kezdtem a terhességet, hogy nem voltam kifejezetten rossz fogú, összesen két fogtömésem és egy gyökértömésem volt, a többi fogam ép volt. Naponta háromszor mosom, használok szájvizet. Ez így mégsem ért semmit. Ne vessetek meg, de rengeteget bőgtem az elmúlt két hétben, mert egyrészt fájnak a fogaim, már nem merem összezárni a számat, alig bírok enni, ezenkívül folyamatosan arra gondolok, hogy harminc éves koromra több pótfogam lesz, mint igazi. Borzasztóan megviseli a lelkemet, néha úgy érzem, mintha az ujjaim, vagy egyéb végtagjaim potyognának lefele, amit már nem lehet pótolni.

Úgyhogy én azt tanácsolom neked, hogy kérdezd meg a dokidat, de inkább szedj kálciumot, illetve ha tetszik, ha nem, de minél hamarabb kezdj el fogorvoshoz járni és rendbe szedetni a rosszakat, amíg még javíthatók és nem kell húzni őket. Arról ne is beszéljünk, hogy ha rossz fogak vannak a szádban, akkor a maradék jó is könnyebben szuvasodik. És próbáld meg elkerülni ezt, ahogy én jártam: szülés előtt egy-két héttel itt szenvedek, de már nem húznak, fájdalomcsillapítót meg a baba miatt nem szedhetek éjjel-nappal és akkor kell majd hetekig, hónapokig fogorvoshoz járnom, amikor már itt lesz a baba és éppenséggel bővel lesz más dolgom is.

2008. nov. 13. 10:17
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Természetesen ettől még egészséges lesz a babád.

Szedjél terhesvitamint.Egyél sok túrót,sajtot tejterméket.

A legjobb lenne,hogyha elmennél a fogorvoshoz és megcsináltatnád a fogaidat.Hogyha meglesz a baba már úgy sem lesz rá túl sok időd egy darabig.

Én is terhesen jártam fogorvoshoz és örülök,hogy mire meglett a pici rendbe tetettem a fogaimat.

2008. nov. 13. 10:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Jó csak az a probléma nagyon-nagyon irtozom a fogorvostól:-(((( FÉLEK
2008. nov. 13. 10:23
 5/7 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok. Én is írtózom. Nem szeretem. Komolyan mondom, hogy a szüléstől nem tartok annyira, mint a fogorvostól.

Ettől függetlenül most, hogy ennyit szenvedek a fogfájással eljött az az idő, amikor már másra sem vágyom, csak arra, hogy egy fogorvos átnézze a fogaimat és akár még okozzon is néhány perces intenzív fájdalmat, mert a folyamatos, napokig tartó szenvedéstől azt sokkal jobbnak látom.

Én most már eljutottam arra a szintre, amikor félelem ide vagy oda, legszívesebben repülnék a fogorvosi székbe.

Egyébként észrevettem, hogy az első alkalomra nagyon nehéz elmenni, akkor rájön az ember, hogy nem is olyan vészes a dolog és gyorsan le kell tudni mindent lendületből. Legalábbis nálam így van.

2008. nov. 13. 10:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sincsennek jó fogaim - van koronám, csomó fogam tömött, gyökérkezelt ezért utánaolvastam.

Az a gond, ha be van gyulladva, mert a gyulladás okozhat gondot, esetlegesen koraterhességnél vetélést, koraszülést.

Szóval, ha nem ennyire elfajult a dolog, akkor nem lehet nagy baj.

Vigyázz, nehogy tovább romoljanak.

2008. nov. 13. 10:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne egészséges a kicsid? A babakálciumban nem szenved hiányt, mert elveszi. Aki hiányt szenved, az te vagy, ezért fog gyorsabban romlani a fogda, ha alacsony a kálcium szinted. Igyál kálcium pezsgőtablettát, egyál johgurtot, sajtot, igyál tejet, stb.
2008. nov. 13. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!