Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Afp probléma?! Alacsony lett?!

Afp probléma?! Alacsony lett?!

Figyelt kérdés
12 heti kombinált tesztem jó. Nyaki redő: 1.2. Az afp 0.48 lett. Voltam utána 4d ott nem láttak gondot. Szerintetek kell aggódnom? Nagyon félek hogy valami gond lesz. Most megint levették az afpt. Még nem tudom az eredményt.
2010. júl. 9. 14:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a kombinált teszt jó, akkor ne aggódj, az a fontosabb és pontosabb vizsgálat! Sőt, ha 4d-n is voltál, akkor végképp ne aggódj! Az afp-s vizsgálat elavult, csak arra jó, hogy ránk hozza a szívbajt. Nekem határérték lett az afp, majd megőrültem az izgalomtól, de a doki mondta, hogy a kombinált teszt sokkal, de sokkal fontosabb!
2010. júl. 9. 14:55
 2/7 anonim ***** válasza:
32%

nekem is 0,48 MOM (súllyal korrigált AFP érték) lett az AFP-m. Még aznap elmentem a dokimhoz, aki ultrahangon megállapította, hogy még nem volt a magzat betöltött 16. hetes korú, csak 15+4... nem is csináltattam újra az AFP-t, inkább elmentem amnióra, mert nekünk vacak lett a nyakiredőnk. (2,8)

Amúgy leggyakrabban az alacsony AFP nyitott gerincre utalhat, a magas pedig Down kórra.

Tuti megvoltál 16. betöltött hetes terhes? Valamint nem kamuztál a súlyadat illetően?:) Szerintem sokan nem mondják meg őszintén, hogy hány kilók, pedig az sokat számít az AFP eredménynél...

2010. júl. 9. 14:56
 3/7 A kérdező kommentje:
A kiló pontos volt
2010. júl. 9. 15:07
 4/7 anonim ***** válasza:
A Lányommal ugyan ezek az afp eredményeim lettek,mint neked,és most van egy 18 hónapos egészséges csajszim, aki iszonyat eleven!Ne aggódj,minden rendben lessz,Boldog Babavárást!
2010. júl. 9. 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon rossz lett az afp-m, ezért voltam utána genetikai uh-n, plusz integrált teszten és azoknál nem volt gond.Teljesen egészséges a lányom.

A genetikus rá sem nézett az afp-re.Azt mondta megbízhatatlan.Ne aggódj!

2010. júl. 9. 18:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit nyugodtabb lettem. Aranyosak vagytok.
2010. júl. 9. 20:09
 7/7 A kérdező kommentje:
2011. dec. 14 megszületett a kislányom teljesen egészségesen. Elvolt számolva a hét. Köszönöm a biztató szavakat.
2011. máj. 19. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!