39 hetes terhesen fulladás érzés?
Szerencsére nekem csak egyszer fordult elő, de akkor sikítoztam is. Azt álmodtam, hogy valaki fojtogat. Párom ébresztett fel, nagyon rossz volt.
Most nagyon párás a levegő, lehet, hogy a baba is rosszul fekszik. Próbálj megnyugodni, nem lesz semmi baj!
Vérnyomásoddal nem magas?
A baba kevesebb helyre préseli össze a belső szerveid, így a tüdődet is, szóval mozgásra nehezebben kapni levegőt így a végén szinte normális (ha lejjebb száll a hasad, lehet, hogy jobb lesz még), ahogy a horkolás, szájon át lélegzés is, mert vérbő lesz és megduzzad a nyálkahártya az orrban is. Ha csak háton fekve jelentkezik rossz közérzet (ájulás, szédülés), akkor meg valószínűleg a baba nyomja a gerinc melletti nagy ereket, szóval ne feküdj háton. Inkább baloldalt és próbáld meg picit jobban megemelni a felső tested. (Kivéve, ha a lábad is vizesedik, akkor azt is, és aludhatsz "bicskában".)
De ha minden picit döntöttebb pózban fulladozol, azért menj el a háziorvoshoz is, jelezhet valami keringési problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!