Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig mehet fel a cukor...

Meddig mehet fel a cukor terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Sokan azt írják a terhességi cukorbetegség csoportba, hogy max 7,az lehet a cukor csúcs. Nekem azért zavaros, mert például nekem az 1 óra előtt 10 perccel van, hogy 7.8, viszont kereken 1 órára már 5.8. Szóval az 1 órás tökéletes, de ők azon lovagolnak, hogy a cukor csúcs sok. Nem úgy van, hogy mindenkinek felmegy? És a lényeg, hogy 1 órára szépen lemenjen??
2019. jún. 20. 21:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy a cukorcsúcs 7 alatt legyen. Azért kérnek az orvosok 1 órás mérést, mert általában akkor van a cukorcsúcs. De pl ha gyorsat eszel, akkor simán lehet fel óránál is a csúcs. A gdm diéta lényege egyébként a viszonylag egyenletes cukorszint.
2019. jún. 20. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Vacsira 3 tükörtojast ettem, 25 kenyeret, es 1 óra előtt 7 felett volt, sőt volt, hogy 8 felett, de 1 órára 5.8. Akkor ezek szerint ez rossz? Pedig tartom a diétát. Terhelésem 7.4 lett, vércukor félprofilom 4.4 az 1 órás. Doki azt mondta nem szigorú, de ésszerű diétát tartsak. Akkor nem elég ha az 1 órás jó?
2019. jún. 20. 21:55
 3/5 A kérdező kommentje:
25 ch kenyeret
2019. jún. 20. 21:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy a csúcs legyen 7-nél alacsonyabb. Sajnos nem mindig és nem mindenkinek pontosan 60 percnél van a csúcs, hiszen természetesen nem vagyunk gépek. AZ mindneképpen jobb, ha nagyon gyorsan helyreáll a vércukorszinted, mintha még sokáig magasan is maradna, de az, hogy a csúcs 60 percnél rendre korábban van, az tényleg lehet a gyors CH-tól is. 25 g CH-nyi kenyérről írtál, de azt nem, hogy ez milyen kenyér volt. Egyéni tolerancia, hogy a teljes kiőrlésűnek mondottba belefér-e valakinél egy kis fehérliszt az összetevők között, vagy csak a 100% teljes kiőrlésű válik be, esetleg az sme, csak a plusz még további rostokkal, fehérjével dúsított diabetikus teljes kiőrlésű kenyerek.

Mindenképpen jelezd az orvosodnak, hogy 1. nálad a csúcs gyakran hamarabb van, mint 60 perc, és 2. hogy a csúcson mért értékeid magasak.

(Önmagában a terheléses vércukor teszt eredménye cska a diagnózis felállítására alkalmas, a GDM súlyosságához nincs köze. Nekem határon volt az eredmény, mégis egy héten belül már csak inzulinnal lehetett korában tartani a cukraimat, egy ismerős kismamának viszont a 120 perces értéke 10 feletti volt, mégis végig elég volt diétáznia, sőt, már inkább alacsonyak voltak a cukrai diéta mellett)

2019. jún. 20. 22:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Most olvastam újra az eredeti kérdésedet. Nem, nem megy fel egészséges embereknek magasra, akármit is esznek. Megkérdeztem, és azért a 7 a határ nálunk, mert egészséges kismama akármit is eszik, a csúcs nála sosem magasabb 7-nél, a cél pedig a baba érdekében az, hogy a GDM-es kismamák cukrai a nem diétázó egészségesekéhez közelítsenek, ne a cukorbetegekéhez, akiknek nyilván egészen más mérési időhatárok és eredményhatárok elfogadhatóak (például náluk tényleg az a fontos, hogy 1,5-2 órával evés után visszaálljon egy normál szintre a cukorszint, ők nem a csúcsra kíváncsiak, ezért nem is azt mérik).

Kipróbáltuk férjemmel: fehérlisztes krumplinudliból, jó bőven megforgatva zsemlemorzsában, tetején porcukorral és házi baracklekvárral akkora tányérral evett meg, hogy kimerni is fárasztó volt. 60 perces cukra 5,4 volt, a 120 perces pedig 5. Szóval egy egészséges így reagál. Egy cukorbeteg vagy GDM--es pedig kómához közeli állapotba kerülne tőle minimum.

2019. jún. 20. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!