Terhesség alatt cukor a vizeletben?
A terhesség előtt pont felső határon volt az éhgyomri vércukrom.
Aztán kicsit a terhesség elején emelkedett.
Most vagyok 13 hetes, és ma cukrot talált a védőnő a vizeletemben.
Elküldött a háziorvoshoz, aki azt mondta holnap reggel éhgyomorra néz vércukrot, ha 6 és 7 között van akkor tovább küld vérvételre. És előrébb hozzák a cukorterhelést.
Volt valakinek már ilyen?
Mi lett belőle?
A védőnő említett 150 grammos szénhidrát diétát, ezt lehet tartani? Miket lehet ilyenkor enni? Tudom az orvostól kell kérdezni nem itt, holnap megyek is de addig szeretnék érdeklődni. Köszönöm
Cukor a vizeletben 10 feletti vércukorszintnél van, ilyenkor a vese távolítja el a cukrot.
Cukorterhelést csak akkor csinálnak ha az éhomi 7 alatt van, hiszen 7 felett egyrészt egyértelmű a cukorbetegség, másrészt az x gramm szőlőcukorral adnának a vércukorszintnek, szerintem 20 alatt nem állna meg.
150 gramm=5 darab zsemle. Nem tudom milyen az étrended, zöldségekben -kivéve krumpli, répa, kukorica, rizs,bab, borsó (más nem jut eszembe hirtelen)-jelentéktelen mennyiségű, zsírokban, húsban meg semennyi szénhidrát nincs. Ha eszel egy zsemlét-vajjal, szalámival, paradicsommal, uborkával; vagy rántottával; vagy körözöttel; vagy sok virslivel-szerintem elégnek kell lennie egy étkezésre. Nekem legalábbis elég.
Ebédre inkább főzeléket, de 1 dl rizs, krumpli cca 20 gramm szénhidrát-2dl mehet ebédre, sok salátával, hússal szerintem az is laktató.
Gyümölcs, tej ne. Főként délelőtt ne.
Ha édesszájú vagy javaslom a stevia+eritrit keverékét, negyedannyi kell belőle mint a cukorból, egészséges és szerintem ugyanolyan mint a cukor.
Köszönöm a választ!
Nem tudom most mi van, mert tegnap volt a vizeletemben cukor délután, ma reggel éhgyomorra meg 4, 8 volt a vércukrom.
Nem volt bent az orvos csak az asszisztens, aki azt mondta vissza hív ha megérkezik az orvos hogy ilyenkor mi legyen.
A terhelés egyértelműbb lesz, mert a terheléses eredmény romlik el előbb.
A cukor mindenképp azt jelenti hogy felment a vércukrod valamikor, valamiért és pont elkaptatok egy pillanatot. De azóta megtörténhetett hogy helyreállt a szervezeted működése és már több inzulint termel. Ilyesmikre orvos barátnőm azt szokta mondani, mivel 13 hetesen nemigen neznek vizeletvércukrot, reprezentatív mintában tuti nem, lehet minden kismamának lenne cukor a vizeletében, mert a terhességi diabétesz a terhességgel összefüggő immunrendszeri változások miatt alakul ki. Az immunrendszer leáll hogy ne lökje ki az idegentestet-a magzatot. Lehet ez pont ebben az időpontban zajlik.
Az étkezésre figyelj, úgy kb 10 óráig délelőtt-ne igyál cukros teát, ne egyél cukros péksütit, ne fogyassz tejet, gyümölcsöt, narancslét, mert akkor a legkevésbé hatékony az inzulintermelés, délben a leghatékonyabb.
Ne egyél üres szénhidrátot, mindenhez fehérjét, zsírt, emészthetetlen szénhidrátot-rostot. Egy zsemle-amire teszel zsiradékot, szalámit, sajtot, paradicsomot-tökéletes. Krumpli is ha eszel mellé káposztasalátát, uborkát, húst, teszel rá vajat, zsírt, -nyugodtan mehet.
Köszönöm szépen a hasznos választ!
Jövőhéten megyek újra ujjbegy szúrásra reggeli után 2 órával aztán meglátjuk előrébb hozzák e a terhelésest. Addig próbálok odafigyelni mit és mennyit eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!