Mellműtét után mennyi idő múlva lehet lombikterhességet vállalni, úgy értem mit tudtok mit mondanak orvosok?
Dolgoztam plasztikai sebészeten, ezért ízt mondom, inkább a saját orvosodban bízz, mert ő fogja látni milyen a helyzet odabent és milyen állapotokat hagyott maga után.
Vannak durvább műtétek ahol tényleg jobb várni akár fél-1 évet is, de alapból egy klasszikus implantátum csere után kb 2-3 hónapot szoktak várni (bár ismertem olyat aki a műtét utáni első hónapban teherbe esett).
Műtét után úgyis pár hétig kell majd kontrollra járni, akkor is folyamatosan változik majd az állapotod és tudsz egyeztetni az orvosaiddal, hogy mikor lesz szabad az út.
Egy barátnőm épp idén csináltatta meg a melleit. Neki azt mondta az orvosa akkor, hogy 1 évig nem eshet teherbe, illetve jó volna elkerülni. Nem tudom, hogy ilyen szempontból a csere ugyanabba a kategóriába esik-e🤷🏻♀️
Viszont való igazi, hogy orvosa is “válogathatja”, mint ahogy sok más egészségügyi területen.
Én kikérném a plasztikai sebész és a nőgyógyász véleményét, emellett ha művelet mellett/előtt/után kell gyógyszert szedni pl (abszolút nem vagyok jártas, bocsi ha hülyeséget írok) akkor a biztonság kedvéért egy genetikusét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!