Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen mikor elfolyik a...

Milyen mikor elfolyik a magzatvíz? És sok folyik el?

Figyelt kérdés
Mi van ha valaki épp az utcán mászkál és elfolyik a magzatvíz? Átázik az ember nadrágja? Ki lehet ezt kerülni ezt mondjuk azzal, h. betéttel a bugyiban mászkál az ember?? Én úgy félek az ilyesmitől, elég ciki lehet ha utcán folyik el, mint aki bepisilt. Jogos ez a félelem? Nektek hogy volt?
2008. nov. 12. 15:56
 1/7 anonim ***** válasza:
19%

Szia!

Mi 29hetesek vagyunk és a sógórnőmtől tudom,hogy ha el is folyik a magzatvíz,csak szivárog először ezért használj mindig tisztaságit.Azt mondja olyan mintha bepisiltél volna csak ez véres.Ha csak szivárog még akkor belefér a zuhanyozás és a nyugodt bepakolás a táskába.Ha pedig teljesen elfolyt akkor igyekezni kell a kórházba!!

További jó babavárást!!

2008. nov. 12. 16:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, ezek szerint van, akinek hirtelen elfolyik, de van akinek megindul az egész egyszerre. Mondjuk ez most nem nyugtatott meg. Remélem nem fogok azok közé tartozni, akiknek az utcán indul meg az egész, mint valami vízesés, ami a nadrágot is átáztatja.
2008. nov. 12. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
ha a magzatviz elfolyik az szakad kifele, es olyan mintha bepisilnel csak nem birod visza tartani! es egyaltalan nem szabad hogy veres legyen az a jo ha ha szintelen az tiszta nekem olyan volt !
2008. nov. 12. 16:48
 4/7 A kérdező kommentje:
És te hol voltál mikor neked elfolyt? Átázott a ruhád, mint aki bepisilt? Bocsi a h... kérdésekért, de ez engem érdekel.
2008. nov. 12. 17:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a kiírt napon, fekve voltam, amikor bekövetkezett. Aznap a méhszájvizsgálat után volt véres folyásom. a nyákdugó távozott. Azt hittem, fekve is az volt, csak gyanúsan nagyobb mennyiségben. Mire a Wc-ig elértem, bokáig csurgott, és átáztam. Szóval, ha gondolod, használj rendes betétet mindig, ha közeleg a nap. Nekem előtte eszembe sem jutott, de nem is tudom mit csináltam volna, ha egyedül, az utcán történik. Mondjuk gondolom először a dokimat, majd a mentőt, vagy a férjemet hívtam volna.
2008. nov. 12. 17:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfolyik, akkor azt érezni fogod...

Ha lent reped meg a burok, akkor nagy eséllyel kiáramlik az egész, ami elég jelentős mennyiség, a legtöbben nekem azt mondták, hogy bokáig, cipőig átáztak. Optimális esetben színtelen, szagtalan. Szerintem ha ez történik, akkor hiába teszel betétet a bugyidba, az annyit fog érni, mint halottnak a csók, nem fogja felfogni. Egyébként a szülésznőm azt mondta, hogy olyan érzés, mint amikor ülőfürdő, vagy strandolás közben víz megy a hüvelybe és a vízből való kiszállás, vagy felállás esetén kifolyik. Előtte én sem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet, de ennek a hasonlatnak hála most már sejtem. Persze jóval nagyobb mennyiségben. Szerintem ne gondold, hogy ciki az, ha az utcán folyik el, azt hiszem, hogy ha látja is valaki, az először is megdöbbenni, meglepődni fog, nem kiröhögni. Biztosan lesz valaki, aki segít. Ülj le szépen, vedd igénybe egy szimpatikus ember segítségét, aki szépen mentőt hív, vagy felkínálja, hogy beszállít a kórházba, közben meg szépen értesíts a férjedet, vagy valakidet, hogy induljanak el a kórházi pakkoddal. De hidd el, amikor megtörténik olyan izgatott leszel a szülés miatt, hogy mindenre fogsz gondolni, csak a külvilágra nem! :-)

Ha felül reped a burok, akkor csak részletekben távozik, ugyanis nagy eséllyel a baba beékelődött feje visszatartja, nem tud kifolyni a víz a méhszájon át egyben. Ezt elvileg nehezebb észrevenni, én erre azt a tippet kaptam, hogy ha úgy érzem, hogy nedves a bugyim és arra tippelek, hogy magzatvízszivárgás, akkor öltözzek át, vagy cseréljek tisztaságit és ha rövid időn belül ismét nedves lesz, akkor az már nagy eséllyel magzatvíz és nem folyás.

2008. nov. 12. 18:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem semmilyen érzésem nem volt. Már úgy értem görcs vagy haskeményedés. Egyszerűen csak álltam a konyhában és főztem. Léptem egyet oldalra és placs. mivel a méhszáj közelében repedt a burok ezért elég nagy mennyiség volt. Amig a wc-ig elértem minden lépésnél folydogált, és még utána is.
2008. nov. 16. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!