Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogy viselitek az állandó...

Ti hogy viselitek az állandó orrdugulást terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Amióta beléptem a 2. trimeszterbe, esténként kezdődik az orrdugulás, és egész éjjel nem tudok aludni tőle. Utánaolvastam, hogy ilyenkor terhesség alatt vérbő az orr nyálkahártyája, emiatt sok kismama kínlódik vele. Ráadásul állandóan úgy érzem, mintha sok váladék gyűlne össze ott mélyen, és mintha gombóc lenne a torkomban miatta. Próbáltam már az orrolajat, és a sós vizes öblögetést. Létezik még valami praktika, vagy nekünk való orrspray?
2019. máj. 29. 22:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez van nálam is. Én sehogy nem viselem el, orvosi beleegyezéssel használok nasivin babyt minden este. Előző terhességem alatt is használtam, most is használom, 37 hetes terhes vagyok. Múltkor szülés után azonnal megszűnt a probléma, remélem most is így lesz.
2019. máj. 29. 22:37
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is Nasivin baby-t használtam. Nem mondom, hogy tökéletes volt, de mérföldekkel jobb, mint előtte. Amint megszültem, elvágták az orrdugulást, simán kaptam újra levegőt.
2019. máj. 30. 09:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Én személy szerint MEGŐRÜLÖK tőle :(

Ez már a harmadik terhességem, az előző kettőnél nem volt ilyen. Most az első trimesztert végigszívtam vele, a végén már én is orvoshoz mentem, hogy megfulladok. Aztán a második trimeszter elején jó volt..mondjuk, vagy inkább jobb, de megint kezd visszajönni :( (24. hét)

Én nem terhesen is borzalmas rosszul viselem! Szóval rosszrosszrossz.

Kitartást nekünk!

2019. máj. 30. 12:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Orrspray függő voltam/vagyok! Küldtek fül orr gégészetre is, ahol annak ellenére, hogy mondtam, hogy evek óta ez megy, terhességi náthát állapítottak meg. Első terhességemet végignyomtam a rhinospray-vel, még a szülőszobára is vittem magammal. Persze, mivel függő voltam nekem nem múlt el utána sem. Azota sikerült leszoknom, de egy makacs nátha miatt rászoktam a nasivin kids-re. Most a második terhességem alatt ezt használom. Ez lényegesen gyengébb mint a rhinospray. Végülis annak idején annyit mondott a rhinospray-re védőnőm, hogy a vérnyomásom lehet magasabb tőle, de szerencsére nem volt magas soha.
2019. máj. 30. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!