11 mm-es petezsákban alig látható méretű embrió problémát jelent? Volt más is így?
Ma töltöm a 6. hetet, vasárnap voltam ultrahangon (tehát 5+5 hetes voltam), 11 mm-es petezsákot látott a doki szépen beágyazódva, minden rendben volt körülötte. Embriót nagyon halványan látott, mikor jobban ránagyított. Azt mondta, lehet, hogy később fogant, így 3 hét múlvára rendelt vissza kontrollra. Addig lerágom a 10 körmöm. :( Ez így normális? Járt már más is így? Vérzésem, kóros folyásom nincs.
Köszönöm a válaszokat!
A petezsak merete kb megfelel a terhessegi kornak es az esetek tobbsegeben betoltott 6 het elott nem latnak meg embriot. Elvileg kerek 6 hetesen 2-3 mm, akkortajt kezd el a szivcso is pulzalni, azaz eleg 2 nappal korabban menni uh-ra es nem latnak meg semmit a petezsakon kivul.
Koran mentel, kb azt lttak, ami akkor lathto. Ne aggodj emiatt, ha mas problema nincs.
Sajnos ez gyakori, ezert javasoljak betoltott 7 het korul az elso uh-t, mert valamivel jobb erzes egy hetet varni pluszban az elso uh-ra es embriot latni szivmukodessel, mint 2-3 hetet varni a masodik uh-ra ugy, hogy az elson nem tudtak meg elo terhesseget megallapitani.
Turelem! :)
Köszönöm a gyors, nyugtató választ!
Igen, borzasztó így ez a várakozás. :(
Én naptár szerint 6+0 hetesen voltam először, 15 mm-es petezsák volt, 5 mm-es embrióval és láttuk a szívpulzálást is. Viszont a mi babánk előbb fogant, nem középidőben, ezt biztosan tudtuk. :) Szóval valójában pár nappal idősebb volt a terhességem.
Szerintem 5+5 hetesen teljesen jó, amit eddig láttak, próbálj pozitívan gondolkozni, mert szerintem nincs ok aggodalomra, normális, hogy még pici volt az embrió. :) Főleg, ha tényleg később fogant. Persze tudom, nehéz ilyet mondani, mert 3 hét ilyenkor egy örökkévalóságnak tűnik, de nyugi és türelem. :)
5 hetesen voltam uh-on először vérzés miatt akkor 5 mm-es petezsák 6 hetesen 2 mm-es embrió és csak 8 hetesen volt szívhangja nem kell aggódni :)
21 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!