Terhességi cukorterheles?
Miért ne tudnék választ adni? Többen is adtunk rá választ, csak neked nem felel meg. Értsd már meg hogy a laborban mért vénás vércukor a mérvadó. Ha elég lenne az ujjbegyből szúrt érték, akkor úgy csinálnák és nem lenne szükség vénát szúrni.
Nekem 7,2 lett a terhelésem és szintén diétáztattak. Majd befektettek cukorprofil-vizsgálatra, ahol 180g ch-s diétával minden étkezés után 1 órával megszúrtak (emellett már 3x én is szúrtam magam a saját kis mérőmmel) és képzeld, csapnivalóan rossz lett minden egyes eredményem, így 150 g ch-6x ra állítottak de a végén már így is inzulin kellett hogy mindig mindent betartottam, diabetológushoz, dietetikushoz jártam. Napi 9x szúrtam magam (6x mérés, 3x inzulin). A gyerekemért megtettem, nem rinyáltam és vontam kétségbe az orvosokat vagy a laborparamétereket. Én sem voltam sosem nagy édességevő, de nem is ezen múlik a dolog. A terhesség alapjáraton inzulinrezisztens állapot és van akinél súlyosabban jelentkezik és kezelni kell. Ennyi.
Egyáltalán nem érdekes, a te felfogásod az. 10 éve dolgozom intenzív osztályon, ahol minden nap veszünk vért a betegektől és küldjük laborba, illetve ugyanebből a mintából azonnali vérgázvizsgálatot is csinálunk. Képzeld, még így is lehet eltérés. A kezelésnél mindig a labor általi mérés a mérvadó. Ahány gép, annyiféleképp mérhet. Ha fél óra múlva megint néztek volna ujjbegyi vércukrot, lehet hogy megközelítette volna a labor által mértet.
De látom hogy neked hiába is magyarázom, megvannak a kis dogmáid...
Egyébként a labor értéket kétségbe vonod, mert neked az kényelmetlen, de a diagnosztikai célra nem használható ujjbegyes mérőt elfogadod, mert neked az kedvezőbb lenne.
U.i. A Föld nem lapos.
Kissé nehéz a felfogásod. Az otthon mért eredmények irányadóak, a laboratóriumi eredmények mérvadóak. Amikor mégy a diabetológushoz és viszed a kis méréseidet figyelembe veszi, de a valós állapotot a HgbA1c vizsgálatból fogja látni...
Ez meg hogy szerinted manipulálják az eredményeket, egyenesen nevetséges. De ha akarod, hidd azt hogy biztos ki akarnak szúrni veled és ezért diétáztatnak.
Véletlenül se hidd el annak aki eü-ben dolgozik és túl van egy GDM-en, így tapasztalatból ad tanácsot a kérdésedre és nem mellesleg egészséges kisgyereke van a GDM-es terhességéből...
Inkább az orvosodnak fejtsd ki a nézeteid és meglátásaid. Mindenképp említsd meg neki azt is hogy szerinted manipulálják az eredményt.
Mindenesetre jó egészséget és problémamentes terhességet kívánok!
Ui: Dcont mérőt vegyél, nekem Trend volt és eléggé pontos.
Menj el magánba,nézess 5 pontos inzulinvizsgálatot!Úgy megnyugszol!!!
Ott szépen mutatja,hogy ha 90 percnél kapsz egy inzulinlöketet és miért lesz annyi a vércukrod amennyi,ott tuti nem csalnak,sőt,ujjbeggyel meg nem kínlódnak,mert felesleges.
Már a 3,9 éhnyomri is gyanús egyébként,alacsonynak tűnik(bár attól függ felkelés után mennyi időre ennyi.)
Mindenesetre,ha nem hiszel az eredményben,ismételd meg máshol.Én tuti ezt tenném!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!