Miért érzem úgy, hogy elhanyagolnak, magamra hagynak? Az
első vizsgálatok mikor kerülnek sorra?
Figyelt kérdés
10 éve szültem. Most nem tudom mi a normális rend.
Az első uh-ot, azt is orvosa válogatja mikor, még talán elvégzik. De mi a helyzet a vérvétellel, vizelet vizsgálattal, stb.?
Tényleg csak a 12. hét körül esnek meg a kiskönyv megkapásával kb. egyidőben?
És addig?
Miómám van és hormonális problémáim voltak, Utrogestant nem akarnak felírni, mondván: "Minek"...
Már számtalan orvos ezer elméletével találkoztam, de ahol lakom, ott szinte egy húron pendülnek.
Rossz helyen keresgélek?
2010. júl. 6. 13:26
1/6 anonim válasza:
Szia!
Elméletileg a terhességet az eslő uh vizsgálattal állapitják meg. A kiskönyved akkor kapod meg ha elmész védőnőhöz! Az első vérvétel pedig szintén terhesség megállapitásánál kerül sorra.
Az után a 12. heti Uh és vérvétel (kombinált teszt).
Első körben én elmennék a helyedben a Védőnőhöz, aki kiállítja a kiskönyved és ad egy listát vagy elmondja Neked, milyen vizsgálatok elé nézel és mikor kell menned.
Egyébként ez régiónként van hogy változó, de nagyjából egy a séma.
2010. júl. 6. 17:08
4/6 anonim válasza:
Nekem is hormonproblémáim voltak, gyógyszert szedtem, évekig próbálkoztunk sikertelenül a teherbeeséssel, volt egy elhalt terhességem, ezért én nem bíztam semmit a hivatalos kórházi terhesgondozásra. Elmentem magánnődokihoz, aki megértette, hogy miért aggódom. Írt fel nekem terhességmegtartó gyógyszert is. Védőnőhöz csak a 12. héten kellett mennem először védőnőhöz, és a kombinált tesztre is.
2010. júl. 6. 18:14
5/6 anonim válasza:
én magándokihoz járok akinek nincs ultrahang a rendelőben ezért nálunk úgy működik hogy ő megállapította hogy terhes vagyok kézi vizsgálattal a 6-ik héten másnap be jelentkeztem az sztk-ba uh-ra ott rábólintottak de még nem volt szívhang ezért egy hét múlva vissza kellet menni akkor már volt utána küldőt a dokim védőnőhöz aki adta a kis könyvet vérvételre és belgyógyászatra adott beutalót a 12 hetes vérvételtől kezdve már az sztk-ba kaptam a vérvételes beutalókat a dokim javasolta hogy ott kérjem így nem kell a házi dokival lepecsételtessem a védőnőtől kapott beutalókat de szerintem is a védőnő majd meg mondja hogy nálatok hogy működnek mindenhol más
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!