Aki már szült a Szent Istvánban milyen élményekkel tért haza?
Szia!
Jan-ban lesz 2 éve, hogy az Istvánban szültem, vegyes élményeim vannak...
Velem nem nagyon foglalkoztak, vizitnél kb. 10 másodpercig, amúgy szinte rám sem nézett senki. Ráadásul a nővérszobától legtávolabbi szobában voltam és szörnyen fájt a gátsebem, kb. fél óra volt, míg eltotyogtam oda a gyerekkel, mikor nagyon sírt.
Amúgy szegénykémnek az volt a baja valszleg, hogy már nagyon éhes volt, de a tejem még nem indult be, így nagy nehezen ki tudtam könyörögni egy kis pótlást neki, közben fejnem kellett a nagy semmit, mialatt a nővérek azt mondogatták, hogyha nem áll meg a súlyesése, akkor nem mehetünk haza. Na ez aztán végképp jót tett a tejelválasztásomnak... Szóval ez a része szörnyű volt.
Ja és elég gáz, hogy akárki bejárhat a kórtermekbe, volt olyan, hogy kb. 10-en jöttek egy anyukához az 5 ágyas szobába, ahol 5 újszülött baba volt. És persze se kézmosás, se védőruha, semmi.
Persze az is túlzás, amikor még az apuka sem nyúlhat a picihez, de ez meg a másik véglet.
Akkor lenne jó, ha az apuka bent lehetne korlátlanul a szobában is, a többi családtag pedig csak a folyosóig mehetne.
Amúgy a szülőszobák nagyon jók, azt csinálhatsz, amit jólesik, nem korlátoznak semmiben. Én EDA-val szültem, azt is profi módon kaptam, mondjuk utána már feküdnöm kellett, de akkor már az esett jól.
És tényleg az a nagyon jó még, amit gondolom már tudsz is, hogy veled lehet a baba végig :)
Remélem tudtam segíteni!
szia,
Én is az Istvánban szültem 2007-ben.
Minden a fentiek szerint zajlik.
A szüléshez a lehető legjobb körülményeket biztosítják, mindenki nagyon kedves, segítőkész.
De a gyermekágy...hát...
a szobákba tényleg csak az nem megy be aki nem akar.
Nálam volt olyan, hogy apuka a haverjával éjfélkor jelent meg, és nem zavarta őket, hogy más aludna, pihenne, szoptatna..ez a borzalmas..de ki lehet bírni azt a 3 napot féllábon is.
A csecsemős nővérek nagyon aranyosak, mindent elmondanak, mindenben segítenek..ha kérdezel..ha nem mész hozzájuk, akkor természetesen nem jönnek a helyedbe. De vizitnél mindig jön egy védőnő, és csecsemős nővér is, és akkor lehet jelezni, ha valamit szeretnél tudni, vagy segítséget kérni..
Most várom a kistesót, 9 hetesek vagyunk, és Ő is ott fog megszületni, ha nem dönt másként a drágám..:))
Könnyű szülést kívánok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!