Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek nagyon magas volt A...

Akinek nagyon magas volt A TSH-ja volt probléma a terhesség alatt vagy után?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a koraszülésre vagy bármi másra. Nem voltam sose orvosnál a pajzsmirigyem miatt most derült ki hogy nem jól működik
2019. ápr. 25. 17:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nekem az első trimeszteri vervételen derült ki a pm alulműködés. 23,8-as tsh. A terhesség vegére gyógyszerrel lement 4,04-re, szüles után átváltott túlműködésbe, vagyis túlnagy dózisú gyógyszert szedtem, csökkemtettük. Jelenleg 10 körül van a tsh-m.

A babám egészségesen született 40+2 hetesen 3180 gramm 56 cm. Lassan 1 éves lesz, teljesen egészséges, szépen fejlődik, semmilyen kihatása nincs rá az én pm alulműködésem. Vagyis eddig nem derült ki semmi, de elképzelhető, hogy ő is pm beteg lesz. Én is apukámtól örököltem, sajnos nem voltam korábban kivizsgáláson, pedig voltak utaló jelek.

2019. ápr. 25. 21:13
 12/24 anonim ***** válasza:
Persze 10-es, az is kitaláció, hogy sokan pm alulműködés miatt vetélnek el. Én is sokat olvastam a témában, mivel érintett a téma, aggódtam köztük angol oldalakat is, ahol leírták butább lehet a gyerek emiatt. T4-ed lehet alacsony volt, T3-ad viszont elég, hogy a baba megfelelően fejlődjön. Vagy csak te látod zseninek a gyermeked. Hála az égnek nálunk se lett baj, okos 3 évesem van, de nem is volt extrém pajzsmirigy alulműködésem.
2019. ápr. 26. 01:40
 13/24 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam most hogy baja lesz a babának a THS miatt de ahogy írjátok hogy ez még nem jelent semmit kicsit megnyugodtam persze csak akkor fogok jobban ha az orvos is kivizsgál. Valószínű hogy én is örökölhettem ugyanis a nagymamám és anyukám is pajzsmirigyem de egészséges gyerekeik vannak tesómnak is van de neki hamar kiderül viszont nála gondok vannak. Nagyon hamar hízik és sajnos gyereke se lehet, viszont nálam semmi ilyen, igaz hogy hízékony vagyok de ha odafigyelek az étkezésre és sportolok mellette akkor lemeznek azok a plusz kilók. A teherbeséssel se volt gond rögtön össze jött a baba, még meg is nézetük hogy van e rendesen peteéréssem. Visszon afelől kétségem van hogy kellett e progi pótlás vagy sem. Tudom hogy lehet nem is befolyásolja ezt az egész dolgot de még is rémisztő ez a magas érték addig még ki nem derül.
2019. ápr. 26. 05:43
 14/24 anonim ***** válasza:
46%

10-es vagyok.

Nekem extrém alulműködésem volt vegig az első trimeszterben, gondolhatod, hogy mindent átnyálaztam a témában és egy rakat pénzt kifizettem magándokikra.

Vetélést okozhat az alulműködés, de mi megúsztuk szerencsére.

Az viszont nettó baromság, hogy kreténséget okoz, mert ezt írják, már bocs. Akkor az én gyerekem miért nem lett az? Pszichológus is megmondta, hogy egyértelműen okosabb. (Másfél évesen folyékonyan beszélt, 30 darabos kirakót kirakta, 2,5 évesen elkezdett a halál gondolatával foglalkozni, 4 eves kora előtt 5-6 eves szinten rajzol...ezek szerintem nem a kreténség jelei, de biztos én vagyok elfogult, ha te mondod)

2019. ápr. 26. 09:12
 15/24 anonim ***** válasza:
Pont tegnap voltam dokinál hogy feljebb ment 1,6-rol 2,3-ra,rogton emelt a gyogyszeremen. Azt mondta veteles is lehet ha 2,5 fölé négy. Nem törvényszerű de van aki érzékeny rà
2019. ápr. 26. 11:33
 16/24 anonim ***** válasza:

14

OkozHAT. Szerencséd volt. A te babádnál nem okozott. De ez még nem zárja ki a lehetőséget. Nyilván ennek is (mind pl a down szindrómának) van egy aránya H x gyerekből y-nal lesz probléma

2019. ápr. 26. 11:39
 17/24 A kérdező kommentje:
Csak ha a terhességem elejétől ilyen magas akkor elvetélhettem volna ahhoz képest szépen fejlődik.
2019. ápr. 26. 13:16
 18/24 anonim ***** válasza:
Kérdező! Ha valóban izgat a dolog kérj beutalót genetikai tanácsadásra, és menj el. Ne itt tájékozódj.
2019. ápr. 26. 13:22
 19/24 A kérdező kommentje:
Pont a héten voltam genetikai vizsgálaton le is írtam és hogy az orvos semmit nem talált
2019. ápr. 26. 19:18
 20/24 anonim ***** válasza:
14 hűha! Ezek szerint az én lányom is zseni😂 Jó tudni. Meg még gondolom sokan mások... Szerencséd volt, tudod nem te körülötted forog a világ, és attól hogy olvastál egy cikket és a te lányod nem lett kretén, attól okozhat azt.
2019. ápr. 26. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!