Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ilyenkor vajon mit csinál a baba?

Ilyenkor vajon mit csinál a baba?

Figyelt kérdés

36 hetes vagyok, a baba már fejjel lefelé van. Néha amikor hozzáérek a hasamhoz alul (ahol a feje+keze van) ilyen finom kis ütemes lüktetést érzek. Olyan mint egy ér/szív, de biztos nem ér, mert érzem hogy a baba az, a szívét meg nem hiszem hogy érezni lehetne... Lehetséges, hogy szopizza az ujját, vagy valami ilyesmi? Létezik hogy ezt érzem? Vagy csak simán "ütögeti" lent a hasamat, és ilyen puhán, ütemesen? Érzett valaki ilyesmit?

(Nem a csuklásra gondolok, azt tudom milyen, és teljesen más. Ezt simán a "hasamban" nem is érzem, csak a kezemmel.)

2019. ápr. 23. 08:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Csuklik
2019. ápr. 23. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:
A saját hasi aortád lüktetését érzed.
2019. ápr. 23. 10:43
 3/9 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy azt tudom milyen, és teljesen másról beszélek. Ez egy folyamatos apró lüktetés, nem szakaszos "pattogás-szerű" érzések. Valamint írtam, hogy a csuklást érzed a hasadban végig, míg ezt nem érzem, hogy csinálja, csak ha éppen megfogom a hasam alját, akkor a kezemmel.

Úgyhogy több ilyen választ nem kérek, csak egyéb tippeket.

2019. ápr. 23. 10:44
 4/9 A kérdező kommentje:

#2, az előzőt nem neked írtam.

Amit te írsz az végülis lehet...bár mégis úgy érzem, hogy a baba csinálja, nem én, főleg hogy pár percig szoktam érezni (ugyanabban a pozícióban ülve/fekve) és utána megszűnik. Gondolom az aortám működése nem szűnhet meg.

2019. ápr. 23. 10:45
 5/9 anonim ***** válasza:
Èn is ezt érzem, és èn is elgondolkodtam már, hogy ilyenkor mit csinálhat a babám odabent.Én is azt hittem, hogy ez nem csuklás, de akkor tévedtem. 37hetes kismama
2019. ápr. 23. 10:47
 6/9 A kérdező kommentje:
De ez nem az. Az tudom milyen már elég régóta, teljesen különálló érzésről beszélek, biztos nem tudom jól megfogalmazni, de teljesen más...
2019. ápr. 23. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
2- es vagyok, hogy helyezkedik a baba ugy nyomja az aortádat , ezért néha érzed, néha nem. Évekig tanultam anatómiát :)
2019. ápr. 23. 11:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó, értem, köszönöm :)
2019. ápr. 23. 12:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Én meg azt hittem a köldökzsinór van a hasfalamnál annak a lüktetését érzem :-) ezek szerint nem
2019. ápr. 24. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!