Szülésznő kérdésben tudnátok nekem segíteni és tanácsot adni?
Sziasztok!
Az alaphelyzetem az, hogy van egy 6 éves kisfiam, és most várjuk a második babánkat :) Többek között azért is ekkora a korkülönbség, mert az első szülésem úgy ahogy volt, egy rémálom volt nekem, és évekig elképzelni sem tudtam, hogy újból nekivágjak ennek.
Éppen ezért érelemszerűen szinte rettegek a szüléstől, de szeretnék több mindenre felkészülni, mint akkor és esetleg kivédeni olyan dolgokat, amik akkor rosszul sültek el. Első körben arra gondoltam, hogy fogadott orvos helyett - aki akkor volt - szülésznőt szeretnék fogadni, aki végig ott van, segít, és jártas gátvédelemben (ez a másik, amit szeretnék kikerülni). Tudnátok nekem segíteni abban, hogy ennek mi a menete Budapesten? (előző gyereket nem itt szültem). Szülésznőt választok és az alapján kórházat, vagy fordítva? Kórházat és egy ottani szülésznőt? Tudtok esetleg ajánlani jót? Mikor érdemes felkeresni,a terhesség melyik szakaszában?
A másik fontos szempont, hogy nem szeretnék mesterségesen indított szülést, lekötözött vajúdással, infúzióval stb. Melyik szülészeten érdemes körbenézni, ahol nemcsak vannak alternatív vajúdási eszközök, hanem nyitottak is a használatukra? Valamint jó lenne családi szoba a benttrartózkodásra, ahol apa és akár a tesó is bent lehet velünk.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én úgy tudom, hogy szülésznőt nem fogadhatsz fogadott orvos nélkül, de javítson ki valaki, ha rosszul tudom.
Sajnálom, hogy rosszul sült az el az első.
Én is sok minden miatt rettegek az állami kórházakból hallott szüléstörténetek miatt, ezért is választottuk a Róbert Károly Magánklinikát. Ott odafigyelnek minden igényedre. Viszont meg is kell fizetni rendesen.
Köszönöm az eddigi válaszokat. A Szent Imrét megnézem akkor.
2.: A Róbert Károlyt már nézegettem pont emiatt, hogy inkább ráfieztünk, csak jó kezekben legyünk, de ledöbbentem mennyire irreálisan sok az ár. Az alapcsomag is több 100ezer forint és még orvost sem választhatsz és nincs saját szoba...és erre még rájön minden, ha beavatkozás kell. Meg sajna sok horror sztorit hallok a magán kórházakról is, hogy inkább császároznak, mert az rögtön megdobja párszázezerrel és hamar le is van tudva. És sajnos alátámasztja a rémhíreket, hogy minden magánkórházban szült ismerősöm császáros lett... Úgyhogy inkább végigjárnék pár államit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!