Ma voltam az 1. UH-n.6+2 hetes vagyok,5,5 mm-es a baba és
ver a pici szívecskéje, de vissza kell mennem 2 hét
múlva. Nem elég nagy? Vagy a dokinak van inkább baja?
Sajnos az sztkban futószalagon megy. Én a magánorvost ajánlom, már amennyiben van rá keretetek. Én nem bántam meg, teljes körűen foglalkozik velem, mintha én lennék az egyetlen kismamája. 8000 ft or fizetek a vizsgálatokért, de még olyan kérdésemre is válaszol, amit magam sem fogalmaztam még meg, türelmes, és alapos. (A pénzért legyen is az)
2019. ápr. 8. 18:49
A legtöbb baba 7-9 hét között hal el. Jobb leellenőrizni, inkább örülj neki, sokaknak a 12 hetesen derül ki hogy már hetek óta nem él.
2019. ápr. 8. 18:50
Én is a 6. héten voltam először és vissza rendelt 3 hétre. Akkor adott ki minden papírt. Gondolom ez az alap eljárás mert még akkor nagyon fiatal a terhesség
2019. ápr. 8. 19:00
Szintén 6 hetesen voltam dokinál és engem is visszarendelt 9. Hét betöltése után. Addig nem kaptam időpontot genetikai uh-ra. Ez teljesen normalis, mindenhol így csinálják.
2019. ápr. 8. 19:02
5/10 A kérdező kommentje:
Akkor az én fejemben vannak bajok, köszi a megnyugtatást! Csak furcsa volt nekem ez az egész. Az én dokimnál 13 ezer a terhesgondozás, ezért próbáltam meg az sztk-t. :/ de lehet hogy visszamegyek hozzá.
Én 5 hetesen voltam először vérzés miatt majd 6 hetesen újból akkor nem volt szívhang 2 mm-es volt, utána 8 hetesen és 12 hetesen már csak 18 hetesen megyünk újból. 5 perc az egész vizsgálat de én nem panaszkodik rendesek azalatt az 5 percben is :)
2019. ápr. 8. 19:58
Bár én Szlovákiában élek, de én most 8 hetes vagyok. Először én is 5 hetesen mentem. Azóta 10 naponta járok. Magándoki. Azt mondja a 12.hétig szeret ránézni a kismamákra gyakrabban.
2019. ápr. 8. 20:21
Kb. 5-10 perces előjegyzéssel dolgoznak az sztk-ban, ha te hosszas "léleksimogatásra" vágysz, akkor menj magánorvoshoz.
Gyakori az 1. trimeszterben a magzatelhalás, így inkább többször is megnéznek. A sima 2D ultrahangon elég megállapítani, hogy van-e pulzálás, áramlási görbét egy 5 mm-es embriónál nem egyszerű behozni, nem is tud minden uh gép ilyet (ilyenkor lehet csak hallani a szívhangot).
2019. ápr. 8. 20:23
Igazsag szerint a terhessegmegallapitas ennyi, ott van, lemerik, pulzal e a sziv. Kesz.
Szules datumat majd a 12.heti genetikai UH-n pontositjak, addig nem nagyon szoktak rola beszelni.
Ha te arra vagysz, h a doki 20perceket foglalkozzon veled, akkor maganorvos, de ennek borsos ara van.
Viszont, ha magandokinal voltal, valts azonnal!!!
2019. ápr. 8. 21:52
Hát a terhességmegállapítás kb ennyi, a lényeg megtörtént és ő is mondta, hogy majd legközelebb kapsz mindent.
Én is sztk-ba mentem elsőre, bár én mondjuk még képet is kaptam, mert ott volt rá lehetőség, de onnantól magándokihoz jártam. 5-6 hetente kell járni, szóval nem olyan brutál kiadás.
2019. ápr. 9. 10:08
Kapcsolódó kérdések: