Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam az 1. UH-n.6+2...

Ma voltam az 1. UH-n.6+2 hetes vagyok,5,5 mm-es a baba és ver a pici szívecskéje, de vissza kell mennem 2 hét múlva. Nem elég nagy? Vagy a dokinak van inkább baja?

Figyelt kérdés
Nem értem miért kell két hét múlva visszamennem. Azt mondta, hogy majd ha akkor minden rendben lesz, csak akkor ad papírt és csak akkor mehetek tovább más vizsgálatokra. Nem mondta mikor fogok szülni, csak az UH-s képen van rajta a dátum. Nem hallgathattam meg a szívverését, csak a képernyőn mutatta meg hogy ott pulzál. 5 percet se foglalkozott velem, nem mondott semmit. Szerintetek ez így normális? Keressek más dokit? Pont úgy csinált, mintha futószalagon lettünk volna, míg az öltözőben vártam, hallottam hogy az előttem lévő 8 hetes kismamával sem bánt másképp. Vagy én reagálom túl? Első sztk-s nőgyógyász élményem.. úgy, hogy csak jókat olvastam a dokiról!
2019. ápr. 8. 18:39
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos az sztkban futószalagon megy. Én a magánorvost ajánlom, már amennyiben van rá keretetek. Én nem bántam meg, teljes körűen foglalkozik velem, mintha én lennék az egyetlen kismamája. 8000 ft or fizetek a vizsgálatokért, de még olyan kérdésemre is válaszol, amit magam sem fogalmaztam még meg, türelmes, és alapos. (A pénzért legyen is az)
2019. ápr. 8. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
A legtöbb baba 7-9 hét között hal el. Jobb leellenőrizni, inkább örülj neki, sokaknak a 12 hetesen derül ki hogy már hetek óta nem él.
2019. ápr. 8. 18:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is a 6. héten voltam először és vissza rendelt 3 hétre. Akkor adott ki minden papírt. Gondolom ez az alap eljárás mert még akkor nagyon fiatal a terhesség
2019. ápr. 8. 19:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 6 hetesen voltam dokinál és engem is visszarendelt 9. Hét betöltése után. Addig nem kaptam időpontot genetikai uh-ra. Ez teljesen normalis, mindenhol így csinálják.
2019. ápr. 8. 19:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Akkor az én fejemben vannak bajok, köszi a megnyugtatást! Csak furcsa volt nekem ez az egész. Az én dokimnál 13 ezer a terhesgondozás, ezért próbáltam meg az sztk-t. :/ de lehet hogy visszamegyek hozzá.
2019. ápr. 8. 19:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Én 5 hetesen voltam először vérzés miatt majd 6 hetesen újból akkor nem volt szívhang 2 mm-es volt, utána 8 hetesen és 12 hetesen már csak 18 hetesen megyünk újból. 5 perc az egész vizsgálat de én nem panaszkodik rendesek azalatt az 5 percben is :)
2019. ápr. 8. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Bár én Szlovákiában élek, de én most 8 hetes vagyok. Először én is 5 hetesen mentem. Azóta 10 naponta járok. Magándoki. Azt mondja a 12.hétig szeret ránézni a kismamákra gyakrabban.
2019. ápr. 8. 20:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 5-10 perces előjegyzéssel dolgoznak az sztk-ban, ha te hosszas "léleksimogatásra" vágysz, akkor menj magánorvoshoz.

Gyakori az 1. trimeszterben a magzatelhalás, így inkább többször is megnéznek. A sima 2D ultrahangon elég megállapítani, hogy van-e pulzálás, áramlási görbét egy 5 mm-es embriónál nem egyszerű behozni, nem is tud minden uh gép ilyet (ilyenkor lehet csak hallani a szívhangot).

2019. ápr. 8. 20:23
 9/10 anonim ***** válasza:

Igazsag szerint a terhessegmegallapitas ennyi, ott van, lemerik, pulzal e a sziv. Kesz.

Szules datumat majd a 12.heti genetikai UH-n pontositjak, addig nem nagyon szoktak rola beszelni.

Ha te arra vagysz, h a doki 20perceket foglalkozzon veled, akkor maganorvos, de ennek borsos ara van.

Viszont, ha magandokinal voltal, valts azonnal!!!

2019. ápr. 8. 21:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát a terhességmegállapítás kb ennyi, a lényeg megtörtént és ő is mondta, hogy majd legközelebb kapsz mindent.

Én is sztk-ba mentem elsőre, bár én mondjuk még képet is kaptam, mert ott volt rá lehetőség, de onnantól magándokihoz jártam. 5-6 hetente kell járni, szóval nem olyan brutál kiadás.

2019. ápr. 9. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!