Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány cm kell kitágulni hogy a...

Hány cm kell kitágulni hogy a szülés (fájdalmak) beinduljon?

Figyelt kérdés
38hétben vagyok.múlt hét elején volt pici vérfolt egyszeri alkalommal.rá két napjára mentem dokihoz és mondta higy 1 ujjnyira ki vagyok tágulva.(de hogy ez normális már ilyenkor).azóta sokszor menziszerűen görcsöl a hasam és a derkam nem erősen és szúr alulról a hüvelyrn mintha a baba nyomná.sokszor a járás is fáj.ma megint volt törlésnél pici nyálkás vér de azóta semmi.de folyamatosan menzis görcseim vannak igaz enyhék.hány ujjnyira lehet kitágulni úgy hogy érezzem a görcsöket rendszeresen? Lehet hogy vki kitágul 6-7 ujjnyira és nincsenek rendszeres görcsei? Szóval ha kinyitódok jobban görcsök nélkül akkor honnan fogom tudni hogy menni kell?vagy azlrt akkora tágulásnál a görcsök is rendszerezödnek és erösödnek?Nem ám.a semmiből megszülök otthon 😂
2019. ápr. 2. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1333-as méhszájam volt 10 nappal szülés előtt. Nem indult be magától, oxitocinnal indították.

Van, akinek jönnek a fájások, a mészája mégis mint a beton, olyan kemény és zárt. Nem feltétlen van összefüggés a kettő között.

2019. ápr. 2. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Honnan tudod, hogy menni kell? Nekem azt mondta a doki, hogy azért ha a víz elfolyik, öltözzek és induljak befelé.

Ennyi. Abból tuti tudni fogod ;)

Előfordulhat, hogy valaki úgy vajúdik, hogy igazából észre sem veszi csak majd a tolófájásoknál.

2019. ápr. 2. 12:22
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
A nagykönyv szerint előbb jönnek a fájások és utána a tágulás, hisz a fájások nyomják lejjebb a babát amitől nyílik a méhszáj. De a gyakorlatban ez a legtöbbször nem így van. Van aki kitágul nulla görcs mellett és csak a tolófájásokat érzi, van akinek elfolyik a magzatvize kb 2 ujjnyinál és többet nem is nyílik tovább egy nap alatt sem, van akinek meg CTG-n szólnak, hogy beindult a vajúdás, mert magától észre sem venné. Minden szülés más.
2019. ápr. 2. 12:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni röviden. :)

Késő délután és este felé többször volt picit véres a WC papír és görcsölgettem is. (39 hét)

Valahogy éreztem h pakolni kell és irány a kórház.

Este kb 9 kor megvizsgált az orvos 2 ujjnyira voltam tág.

Adtak beöntést (ez 45p)

Majd burokrepesztés, és kb 11 körül már 4 ujjnyira voltam tág, de kezdődtek is az erősebb fájások. Majd 4:50kor megszületett a kincsem.

2019. ápr. 2. 12:52
 5/11 anonim ***** válasza:

6-7 ujjnyira nem tágulsz ki, max 5 ujjnyira, mert az a 10 centi-persze átlagosan. Tehát egy ujjnyi az 2 cm, 2 ujjnyi az 4 cm stb... erre nem lehet válaszolni amúgy, mert mindenkinél más. Az viszont tény, hogy ha már 1 ujjnyira (azaz 2 cm-re) kinyíltál, és első szülésed, akkor neked annyira nagyon hosszú vajúdásod már nem lesz, legalábbis annyival biztos, hogy rövidebb, hogy 1 ujjnyit már kinyíltál a szülés beindulása előtt. Valakinek zárt méhszájnál már beindul a szülés, és hát nem irigylem őket. Örülj!!! Egyébként lehet a vérzés tágulás miatt, ill. nyákdugó is. Lehet, hogy pár nap múlva szépen beindul és akkor már 2 ujjnyival mész a szülőszobára! Ügyes vagy, jól csinálod :)

5 gyermekes anyuka ;)

2019. ápr. 2. 13:58
 6/11 anonim ***** válasza:

36.hettol kezdtem tágulni, folyamatosan volt véres nyákom, először egy ujjnyi majd 1.5 végül 2 ujjnyira volt nyitva a mehszaj.. Nem fájt semmi, legalabbis nem durván, persze már nehéz volt járni de nem vészes

Végül aznap amikor szültem a reggeli vizsgálaton már 2 ujjnyira volt nyitva a mehszaj, aznap délben kezdődött a fájás, 4 órára már 4 ujjnyira nyitva voltam.

6-7 ujjnyira nem fogsz kitagulni (ugyanis 5 ujjnyinál eltűnik a mehszaj es indul a szülés -> 1ujj=2cm, tehát most vagy 2cm-re kitagulva) ne aggódj, nem fogsz otthon szülni. Féltem tőle hogy nem fogom tudni mikor kell indulni, de lehet tudni!

Amúgy 39+0ra szültem

2019. ápr. 2. 14:39
 7/11 anonim ***** válasza:

12-kor ment el a nyákdugó (véres izé a wc papíron), és egyből utána kezdődtek a mensi szerű görcsök. Mivel nem voltak rendszeresek, és tényleg csak nagyon enyhe görcsölgetések voltak, így csak 7 órakor mentem be a kórházba.

A doki közölte, hogy már 6-7 órája vajúdok, 5 ujjnyira nyitva voltam mire beértem a kórházba. Burkotrepesztettek, kaptam oxytocint, 5 óra múlva meglett a baba.

Simán megszültem volna otthon, ha a férjem nem erősködik, hogy menjünk be a kórházba, mert annyira gyengék és rendszertelenek voltak a fájások, hogy én tényleg nem hittem el, hogy ez már az.

2019. ápr. 2. 14:40
 8/11 A kérdező kommentje:
A doki 3cm tágulást irt a kiskönyvembe.akkor az több mint egy ujj.ez múlt héten volt.hát bízom benne hogy beindul rövid időn belül.köszönöm a válaszokat.jelentkezek ha lesz valami :)
2019. ápr. 2. 15:03
 9/11 anonim ***** válasza:
A fájásokat és a méhszáj tágasságát együtt kell értékelni. Simán van, hogy valaki 2-3 hétig is 3-4-5 centivel rohangál, nulla fájással (általában többedszer szülők). És olyan is van, akinek rendszeres, 5-3-2 perces fájásai vannak és csak 2 centi a méhszája. Néha nem is annyira egyszerű eldönteni, hogy valóban beindult szülésről van-e szó.
2019. ápr. 2. 15:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Sajat tapasztalatom, de ez teljesen egyeni egyebkent:

Bo harom ujjnyira (6cm) tagultam kulonosebben durva fajasok nelkul, fajdogalt kb 5-6 percenkent. Aztan surubb lett, de igazabol az utolso ket centi a durva :) Aki fajasgyenge, eros fajasokkal nem tagul semmit kb, ilyen is van. Nem vagyunj egyformak es nem tudhatjuk elore hogyan lesz :(

2019. ápr. 2. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!