Hány cm kell kitágulni hogy a szülés (fájdalmak) beinduljon?
1333-as méhszájam volt 10 nappal szülés előtt. Nem indult be magától, oxitocinnal indították.
Van, akinek jönnek a fájások, a mészája mégis mint a beton, olyan kemény és zárt. Nem feltétlen van összefüggés a kettő között.
Honnan tudod, hogy menni kell? Nekem azt mondta a doki, hogy azért ha a víz elfolyik, öltözzek és induljak befelé.
Ennyi. Abból tuti tudni fogod ;)
Előfordulhat, hogy valaki úgy vajúdik, hogy igazából észre sem veszi csak majd a tolófájásoknál.
Csak a saját tapasztalatomat tudom leírni röviden. :)
Késő délután és este felé többször volt picit véres a WC papír és görcsölgettem is. (39 hét)
Valahogy éreztem h pakolni kell és irány a kórház.
Este kb 9 kor megvizsgált az orvos 2 ujjnyira voltam tág.
Adtak beöntést (ez 45p)
Majd burokrepesztés, és kb 11 körül már 4 ujjnyira voltam tág, de kezdődtek is az erősebb fájások. Majd 4:50kor megszületett a kincsem.
6-7 ujjnyira nem tágulsz ki, max 5 ujjnyira, mert az a 10 centi-persze átlagosan. Tehát egy ujjnyi az 2 cm, 2 ujjnyi az 4 cm stb... erre nem lehet válaszolni amúgy, mert mindenkinél más. Az viszont tény, hogy ha már 1 ujjnyira (azaz 2 cm-re) kinyíltál, és első szülésed, akkor neked annyira nagyon hosszú vajúdásod már nem lesz, legalábbis annyival biztos, hogy rövidebb, hogy 1 ujjnyit már kinyíltál a szülés beindulása előtt. Valakinek zárt méhszájnál már beindul a szülés, és hát nem irigylem őket. Örülj!!! Egyébként lehet a vérzés tágulás miatt, ill. nyákdugó is. Lehet, hogy pár nap múlva szépen beindul és akkor már 2 ujjnyival mész a szülőszobára! Ügyes vagy, jól csinálod :)
5 gyermekes anyuka ;)
36.hettol kezdtem tágulni, folyamatosan volt véres nyákom, először egy ujjnyi majd 1.5 végül 2 ujjnyira volt nyitva a mehszaj.. Nem fájt semmi, legalabbis nem durván, persze már nehéz volt járni de nem vészes
Végül aznap amikor szültem a reggeli vizsgálaton már 2 ujjnyira volt nyitva a mehszaj, aznap délben kezdődött a fájás, 4 órára már 4 ujjnyira nyitva voltam.
6-7 ujjnyira nem fogsz kitagulni (ugyanis 5 ujjnyinál eltűnik a mehszaj es indul a szülés -> 1ujj=2cm, tehát most vagy 2cm-re kitagulva) ne aggódj, nem fogsz otthon szülni. Féltem tőle hogy nem fogom tudni mikor kell indulni, de lehet tudni!
Amúgy 39+0ra szültem
12-kor ment el a nyákdugó (véres izé a wc papíron), és egyből utána kezdődtek a mensi szerű görcsök. Mivel nem voltak rendszeresek, és tényleg csak nagyon enyhe görcsölgetések voltak, így csak 7 órakor mentem be a kórházba.
A doki közölte, hogy már 6-7 órája vajúdok, 5 ujjnyira nyitva voltam mire beértem a kórházba. Burkotrepesztettek, kaptam oxytocint, 5 óra múlva meglett a baba.
Simán megszültem volna otthon, ha a férjem nem erősködik, hogy menjünk be a kórházba, mert annyira gyengék és rendszertelenek voltak a fájások, hogy én tényleg nem hittem el, hogy ez már az.
Sajat tapasztalatom, de ez teljesen egyeni egyebkent:
Bo harom ujjnyira (6cm) tagultam kulonosebben durva fajasok nelkul, fajdogalt kb 5-6 percenkent. Aztan surubb lett, de igazabol az utolso ket centi a durva :) Aki fajasgyenge, eros fajasokkal nem tagul semmit kb, ilyen is van. Nem vagyunj egyformak es nem tudhatjuk elore hogyan lesz :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!