Aki nem tervezetten lett terhes, es megtartotta, hogyan tortent, es hogy alakult utana az eletetek?
15 eve voltunk egyutt, 2 gyerekunk volt mar es elmeletben terveztunk (majd kesobb) harmadikat. De a gyakorlatban teljes meglepetes lett a terhesseg, maig nem ertem, hogy estem teherbe. Nem volt kerdes, hogy megtartjuk, hisz eleve szerettunk volna harmadikat, de igy is a legborzasztobb tethessegem lett. A legaggodosabb, a ferjemmel a legveszekedosebb. En a szulesig sem tudtam feldolgozni, hogy nem keszultem fel ra es total meglepikent ert minket. Semmit nem elveztem a terhessegbol. A ferjem detto.
Egy cukorbogar a harmadik gyerkoc es nagyon orulunk neki, tenyleg szebb es teljesebb vele az eletunk, de lelkileg iszonyu nehez volt. Aztan 3 gyerekkel sem piskota az elet, szoval igazsag szerint meg evekig ereztuk a hatasat.
De megerte persze 😍.
Szia!
Mi sem kimondottan tervezetten "lettünk" babások..😊 Nyáron került szóba a baba, novemberben történt a fogantatás. Délután teszteltem,a párom még dolgozott whatsapp üzenetben tudta meg😊
Külföldön élünk, nagyon jó anyagi körülmények között élünk ,boldogok vagyunk mindhárman és egészségesek.
Néha még most is hihetetlen hogy babánk lesz, pedig most is a pocakomban ficánkol..😍😊♥️
Koszonom a valaszokat! Johetnek meg!
A tovabbi valaszokhoz a kerdest kiegeszitenem:
- nem tervezett alatt tudatos vedekezes melletti,
- vagy esetleg megszakitas melletti fogantatasra gondoltam, - esetleg tul sok ivas miatti vedekezes kimaradasabol szuleto gyerekkel kapcsolatos tortenet is johet,
- vagy ahol meddonek mondta a par egyik tagjat az orvos, es nem is terveztek gyereket.
Ilyen tortenetek erdekelnenek, nem fejtettem ki ezt a kerdesben elegge.
Szia!
Nalunk ez volt, tudatos vedekezes mellett (ovszerrel es semmi lecsuszott/elszakadt stb nem volt) estem teherbe.
Pont emiatt volt lelkileg nekem ennyire nehez utana: nem vagyok egy nagy ivo, de pont elotte zsinorban tobb szulinapi buliban voltunk, a masik ketto mellett rengeteget voltak ok is, en is beteg - azt se tudtam hirtelen mennyifele gyogyszert szedtem be korabban ezekre. Az egyik gyerekem asztmas, gyogyszeres inhalalasa volt rengeteg - ebbol persze mivel az en olemben ult, boven kaptam en is.
Szoval en sokkot kaptam tole, hogy amig a masik kettot vartam/terveztuk, mar elotte terhesvitamint szedtem, tok odafigyeltem a kornyezetemre, magamra - addig most puff, a semmibol kiderul, hogy terhes vagyok.
A munkam, stb, semmi nem ugy volt az eletunkben, hogy most ujra babazas lesz.
Raadaaul rossz lett a 12 hetes uh, a 28 hetesen is volt elteres, es bar ezeknek semmi koze ahhoz, hogy mondjuk 6 hettol figyeltem csak magamra, az onvad, a buntudat (akarmennnyire irracionalis) bennem maradt. Szerencsere semmi baj nem lett egyebkent, minden riasztasrol kiderult melyebb vizsgalat utan, hogy nincs gond.
A ferjemmel is ezert lett sokkal nehezebb a terhesseg, mert tenyleg borult az eletunk, abszolut nem igy szamoltunk. Mindent at kellett tervezni. Ujabutot venni, amibe befer 3 gyerekules, stb...
Es mindezt ugy, hogy amugy igen, terveztunk harmadikat, csak nem akkor. Szoval tenyleg fel sem merult, hogy elvetjuk.
Elozo es 13-as voltam.
Azt hozza se tettem, hogy elvileg nagyon nehezen esem teherbe, volt vetelesem a gyerkocok elott es hosszu ideig probalkoztunk utan, kivizsgalasok sora szerint nalam es a ferjemnel is van baj... Szoval az, hogy rendesnek szamito vedekezes mellett essek teherbe - na ez elkepzelhetetlen volt szamunkra.
Meg a tervezett gyerkocoket is szo szerint tervezni kellett... 😂
#15 vagyok.
Megszakításos "védekezéssel" történt. (Tudom h nem felelősség teljes és nem számít védekezésnek)27 éves vagyok a párom 31lesz. Nálunk a babatéma jelen volt, tehát nem volt kérdéses.
Azt viszont hozzáteszem hogy ha nálunk nem így alakul valószínűleg 40évesen is gyerektelenek lennénk, akárhányszor szóba került a baba csinálás, mindig nemet mondtam többször is. (Kb.25 éves lehettem) És biztosan a mostani koromnál is ez lett volna a válasz. Úgyanis azt gondolom hogy bármennyire akarunk gyereket, én legalábbis nőként és sztem mondhatom még pár millió nő névében,ettől félünk a legjobban!!!!Ez a félelem amit éreztem a dologgal kapcsolatban megmagyarázhatatlan volt, mélyről jövő és erős.
Hiába van jó,harmonikus-szeretet teljes kapcsolat,egzisztencia stb.ami adott lenne a gyerekvállaláshoz, arról nem is beszélve hogy jöttek a kérdések hogy "Na mikor lesz baba?"-ami néha idegesítő néha elgondolkodtató volt.
Tehát ha rajtam múlt volna tervezetten soha nem leszek várandós vagy maximum amikor már nagyon kattog az a biológiai óra.
Örülök hogy így alakult, úgy gondolom hogy ezért ennek így kellett lennie. Az a fajta félelmem teljesen elmúlt,most leginkább csak az anyai ösztönök miatt aggódalmaskodom,ami természetes. 😊😊😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!