14 hetes leszek hétfőn és most találkozom elöszőr a védőnőmmel! Fog vizeletet is vizsgálni?
Ő vizeletet nem vizsgál, hanem a súlyodat, vérnyomásodat fogja nézni, illetve lejegyezi a kórtörténeted így első találkánál, milyen betegségeid voltak, a családodban milyen öröklődő betegségek voltak, ilyesmik.
Jó babavárást!
36 hetes kismama
Nálunk minden alkalommal néz vizeletet a védőnő, hogy van e benne fehérje, vagy vér, stb. a legelső találkozás óta. De ezek szerint nem mindenhol nézik. Mondjuk én oda sosem viszek magammal pisit, hanem ott kapok poharat, és a wc-ben elintézem. De lehet vinni is, ha másnak az a praktikusabb.
Nagyon Boldog Babavárást Kívánok!
30h km
Ez nagyon érdekes, hogy itt sok kismamának nem is nézik a vizeletét. Hát a védőnőhöz járásnak az a lényege, hogy vizeletet, vérnyomást, súlyt néz. Akkor a ti védőnőtök mit csinál, csak beszélget??????? Ne hagyjátok, hogy el linkeskedje, mert a vizelet kimutatja a fehérjét, és az nem játék, ha ilyet találnak benne. Pont olyan fontos, mint a magas vérnyomás is. A babátokról van szó, ne hagyjátok magatokat, igenis kérjétek, hogy mindig nézze meg, ez a feladata. Én végig havonta jártam, a 36. héttől pedig az orvosom javaslatára hetente, és nem a vérnyomásom miatt, mert az nekem alig éri el a 100-at,így nem valószínű a magas vérnyomás, bár soha nem lehet tudni, hanem a vizelet a lényeg, hogy azt megnézze.
Ne haragudjatok, hogy így kikeltem magamból, de nem értem minek védőnő valaki, ha nem végzi el a feladatát, itt rólad és legfőképp a babádról van szó, hogy minden rendben legyen veletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!