Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit jelent a keményedés?...

Mit jelent a keményedés? Többször hallottam már de hogy kell azt elképzelni.

Figyelt kérdés
29. hetet töltöm ma és mostanában többször előforfult hogy a babám teljesen elvándorolt a jobb oldalra. Szinte eljesen "átrendeződött". Ez lenne az? Volt már olyan hogy miközben a dokim ultrahangal vizsgált kis kömböcben kő kemény lett a hasam és arra azt mondta ez nem jó. Vagy ez a keményedés? Most is érzem hogy alul kemény feljebb szerintem ahol a gyomrom van ott pedig "puhább". Bocsi csak nem tudom mi a "rossz" keményedés.
2010. júl. 4. 12:52
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem már 20 hetesen keményedett a hasam, általában kidugta a sarkát az egyik oldalt és akkor kőkemény volt ott.....a fájások is ilyen keményedések, azzal a különbséggel, h akkor az egész hasad kemény.....egyre sűrűbben.....

nem tudom mire mondta a doki, de ezeknek legtöbbször nincs jelentőségük, amúgy is jó dolog sokat pihenni ilyenkor, érdemes magnéziumot, kálciumot szedni ezek "ellen"....a védőnő jobban el tudja neked ezt mondani, lényeg h ne aggódj, mert nincs rá okod

én a 38. hétre szültem spontán és komplikációmenntesen, neked is csak ezt tudom kívánni!

2010. júl. 4. 13:04
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm pihenni fogok.
2010. júl. 4. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:

A keményedés azért nem jó, mert ha túl korán keményedsz, korábban kinyílhatsz és így jobban fennáll a koraszülés esélye. Ezért kell magnéziumot szedni, kaptál a dokidtól?

Én szerencsére csak a 30. héttől kezdtem el keményedni, a magnéziumot a 36. hétig szedtem, és addig teljesen zárt voltam. A 36. héten abba kell hagyni a magnézium szedését, na én azóta keményedek elég komolyan és ki is vagyok nyílva. De ilyenkor már nem gond, ha megszül az ember, mert nem áll fenn a koraszülés veszélye. 38hkm

2010. júl. 4. 14:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is sűrűn keményedik a hasam, de a doktornőm azt mondta, ez természetes, akkor van baj, ha rendszeresen keményedik, mondjuk 1 órán belül 5-6-szor, mert az azt jelenti, hogy beindult a szülés! Egyébként nekem is ijesztő egy kicsit, sok magnéziumot is szedek, de azt mondták ne aggódjak. 28 hetes kismami
2010. júl. 4. 15:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen szedek magnéziumot, írt fel a doki. Mit éreztek ilyenkor "csak" hogy kemény a hasatok vagy az alakja is megváltozik? Ugye az nem baj ha a baba elvándorol és azt érzem?
2010. júl. 4. 16:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok!Ha vándorol szerintem az nem baj, azért van mert még elég sok helye van! Amikor bekeményedik a pocim, akkor összeáll ilyen gömbbé, de pár másodperc múlva elmúlik!
2010. júl. 4. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!