Honnan lehet megkülönböztetni a baba mozgást és a bélmozgást?
15 hetesen azért már érezheted ha szerencsés vagy, bár a legtöbben a 18. hét környékén kezdik érezni.
Megmondom őszintén anno mikor elkezdtem érezni a babámat, akkor biztos voltam benne, hogy nem bélmozgást érzek. Nekem sosem voltak ilyen bugyborékolások meg pillangó érzések, hanem egyértelmű apró kis rúgások voltak a köldököm alatt picivel. Fura módon mióta egyértelműen mozog a babám ( most 27 hetes vagyok) csak azóta szoktam elbizonytalanodni bélmozgás ügyileg, hiszen azóta már mindent magzatmozgásnak vélek ami a hasamban történik, pláne mióta már köldök fölött van a méhem, így a gyomromba is kisugároznak a mocorgások. Szóval nekem inkább most nem olyan egyértelmű. Amíg pici volt és tudtam, hogy csak gyenge mozdulatokat végez addig egyértelmű volt, de mióta nagyobb és képes a finom kis mozgásokra és nagyobb rúgásokra is, azóta nem mindig tudom mi van :)
Nehéz megkülönböztetni, legalábbis nekem mindig okozott kis fejtörést. Kb én is 15-16.héten kezdtem érezni, de onnan tudtam hogy a bélmozgás nekem inkább mintha görcsszerű lett volna, kissé erősebb, a baba olyan csiklandós aprócska mintha lepkeszárny csapdosott volna, vagy pl mint amikor az ujjaddal zongorázol a bőrödön.
Elég furán írtam le, de én ehhez tudnám hasonlítani. Aztán a 18.héttől rendes rúgást éreztem, a bélmozgásom ugyanaz a "görcsösebb" volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!