A terhesség hete alatt a következő betöltött hete értjük?
Úgy értem, hogy ha 24h+3nap-os a terhesség, akkor a 25. hétben van a terhesség ?
Nyilván így tűnik logikusnak, meg van így értelme, a kérdést olyan szempontból írom, hogy a különböző oldalakon, ahol hétről-hétre el lehet olvasni, hogy a magzat hogyan fejlődik, mekkorák a méretei, ott pontosan melyik fogalmat használják ?
Pl. [link]
vagy
Nem következő betöltött, hanem az a hét, amelyikben vagy. Ha 24+3, akkor a 25. hétben vagy (mert nem volt olyan, hogy 0. hét).
De ez lényegtelen is, ez csak filozófia, a kérdés inkább az, hogy a fentebb említett oldalakon vajon melyik nézőpont alapján írják a dolgokat ?
Illetve, még annyi, hogy elolvasva ezeken az oldalakon, az 1. hét úgy kezdődik, hogy menstruáció, aztán a 2. hét vége a megtermékenyülés.
Vagyis ezek alapján nem a betöltött hétre vonatkoznak a leírások, hanem arra a hétre, amibe belépett a terhesség. De nem vagyok benne biztos.
Bocs, hogy kicsit értetlenkedek itt, csak kiváncsi vagyok, hogy tényleg a megfelelő dolgokat olvasom-e
Letöltöttem ezt az appot, és pont, hogy nem a betöltött hetet mutatja: 24+1, 24+2, stb azokra már a 25. hetet írja.
De köszi a tippet, tetszik az app. :)
jól írod, kétféleképpen mondják
azaz:
24hét 2napos = huszonötödik hét
24hét 2napos = huszonnégy hetes
a "pont" sokat számít
második verziót szokták használni
Ha 24/3 hetes a terhesség, akkor mondhatod azt, hogy:
- (betöltött) 24 hetes terhes vagyok
- a 25. hétben vagyok
Ha az orvos kérdezi, a betöltött heteket mondd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!