Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség hete alatt a...

A terhesség hete alatt a következő betöltött hete értjük?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha 24h+3nap-os a terhesség, akkor a 25. hétben van a terhesség ?

Nyilván így tűnik logikusnak, meg van így értelme, a kérdést olyan szempontból írom, hogy a különböző oldalakon, ahol hétről-hétre el lehet olvasni, hogy a magzat hogyan fejlődik, mekkorák a méretei, ott pontosan melyik fogalmat használják ?

Pl. [link]

vagy

[link]

2019. márc. 29. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor még 4nek mondom egészen addig még a fordulópont van, és az orvosok erre így használják. Pl nekem csütörtökön van az új hét kezdete, most lettem 21 így szerdán még 20nak mondtam.
2019. márc. 29. 09:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem is úgy lenne logikus, de az orvos azt mondta, a betöltött hetek számítanak, 24+3 így 24 hetesnek felel meg. Én amikor néztem az értékeket, a terheskalkulátor.hu-t használtam, ott úgy vannak megadva a hetek, hogy az utolsó menzeszböl számol. /De azért én nagy titokban megnéztem a következő hetet is :) /
2019. márc. 29. 09:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
te is írod, hogy betöltött hét. a "következő betöltött"-nek nincs értelme. Egyszerűen ellentmondás. Tehát az egész heteket kell számolni.
2019. márc. 29. 09:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem következő betöltött, hanem az a hét, amelyikben vagy. Ha 24+3, akkor a 25. hétben vagy (mert nem volt olyan, hogy 0. hét).

De ez lényegtelen is, ez csak filozófia, a kérdés inkább az, hogy a fentebb említett oldalakon vajon melyik nézőpont alapján írják a dolgokat ?

2019. márc. 29. 09:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Illetve, még annyi, hogy elolvasva ezeken az oldalakon, az 1. hét úgy kezdődik, hogy menstruáció, aztán a 2. hét vége a megtermékenyülés.

Vagyis ezek alapján nem a betöltött hétre vonatkoznak a leírások, hanem arra a hétre, amibe belépett a terhesség. De nem vagyok benne biztos.

Bocs, hogy kicsit értetlenkedek itt, csak kiváncsi vagyok, hogy tényleg a megfelelő dolgokat olvasom-e

2019. márc. 29. 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:
Tölts le egy appot és tiszta lesz. Pl: pregnancy log. Betöltött hetekként írja.
2019. márc. 29. 10:14
 7/9 A kérdező kommentje:

Letöltöttem ezt az appot, és pont, hogy nem a betöltött hetet mutatja: 24+1, 24+2, stb azokra már a 25. hetet írja.

De köszi a tippet, tetszik az app. :)

2019. márc. 29. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:

jól írod, kétféleképpen mondják

azaz:

24hét 2napos = huszonötödik hét

24hét 2napos = huszonnégy hetes

a "pont" sokat számít

második verziót szokták használni

2019. márc. 29. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha 24/3 hetes a terhesség, akkor mondhatod azt, hogy:

- (betöltött) 24 hetes terhes vagyok

- a 25. hétben vagyok

Ha az orvos kérdezi, a betöltött heteket mondd.

2019. márc. 29. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!