Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Labvizesedesre nektek mi valt be?

Labvizesedesre nektek mi valt be?

Figyelt kérdés
Kb 2-3 napja enyhen bevizesedett a labam, fel volt polcolva illetve ahogy olvastam sok vizet kell inni ami persze nalam megszokott, sokat iszom. Viszont egyaltalan nem megy le es ha elmegyek a boltba ami kb 200 m mire hazajovok jobban bedagad. Ma mar a vadlim is bedagadt es faj,illetve a combom is faj es a kezfejeim. Mit tehetnek hogy lemenjen vagy legalabb enyhuljon? Egesz nap nem fekudhetek felpolcolt labbal,esetleg nehany orat. Valaki tud tippet vagy menjek inkabb orvshoz vele? Nehogy baja legyen a babamnak. 31+3 hetes vagyok
2019. márc. 17. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp menj el orvoshoz, a hirtelen vizesedés, főleg ha kézen, arcon is jelentkezik, sajnos jelenthet akár toxémiát is.

A "sima" lábdagadásra egyébként a kevesebb sóbevitelt, több sétát (kilépősen), vénás tornát (ha bírod, háton fekve felemelt lábbal bokából körözni, integetni - de neten biztos találsz gyakorlatokat, lényeg, hogy izommal próblád viszapumpálni a nyirkot a szíved felé), esetleg kompressziós harisnyát ajánlják (rögtön reggel felvéve). Éjszakára is polcold fel a lábad és üléskor is magasabbra, mint a csípőd. Enyhe vízhajtók az uborka, paradicsom, retek... (gyógyszert, gyógyteát nem szabad).

2019. márc. 17. 20:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Én rettenetesen vizesedtem de sajnos nekem semmi nem segített. De nekem még ezeket javasolták: fűszer és só mentes étkezés , sok fekvés felpolcolt lábbal , diétás étrend, vízhajtó gyümölcsök zöldségek fogyasztása. Remélem valamelyik segít.
2019. márc. 17. 20:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Toxemias nem vagyok szerencsere, tegnap nezte a doki a vizsgalat eredmenyeit ugyhogy az kilove, koszonom a hasznos tanacsokat kiprobalom. A kevesebb sobevitelrol en is hallottam es a sok folyadek ivasrol. Hiaba orakig fel van polcolva a labam de egesz nap nem fekudhetek vele mert itthon sok a dolgom epp koltozkodunk stb. Megprobalok tobbet pihenni es sokat inni, enni gyumolcsoket hatha
2019. márc. 17. 21:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is sokmindent kipróbáltam, nekem a kompressziós harisnya bevált. Vizesedtem ugyanúgy, de a fájdalmat remekül enyhítette.

A toxémiával pedig tényleg vigyázz. Én kb. a terhesség felétől eszméletlenül vizesestem, majd az utolsó trimeszterben jött a magas vérnyomás. Innentől 1-2 hetente jártam vizeletvizsgálatra. Szerencsére soha nem találtak fehérjét. Viszont végig, minden papíromon és beutalómon, és a zárójelentésemen is szerepelt a toxémia gyanúja.

2019. márc. 18. 05:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Mozgás! Jóga, aquafitness. Ez utóbbi látványosan, egyből levitte.

Kajából sok fehérje, semmi só, sok folyadék.

2019. márc. 18. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!