Labvizesedesre nektek mi valt be?
Mindenképp menj el orvoshoz, a hirtelen vizesedés, főleg ha kézen, arcon is jelentkezik, sajnos jelenthet akár toxémiát is.
A "sima" lábdagadásra egyébként a kevesebb sóbevitelt, több sétát (kilépősen), vénás tornát (ha bírod, háton fekve felemelt lábbal bokából körözni, integetni - de neten biztos találsz gyakorlatokat, lényeg, hogy izommal próblád viszapumpálni a nyirkot a szíved felé), esetleg kompressziós harisnyát ajánlják (rögtön reggel felvéve). Éjszakára is polcold fel a lábad és üléskor is magasabbra, mint a csípőd. Enyhe vízhajtók az uborka, paradicsom, retek... (gyógyszert, gyógyteát nem szabad).
Én is sokmindent kipróbáltam, nekem a kompressziós harisnya bevált. Vizesedtem ugyanúgy, de a fájdalmat remekül enyhítette.
A toxémiával pedig tényleg vigyázz. Én kb. a terhesség felétől eszméletlenül vizesestem, majd az utolsó trimeszterben jött a magas vérnyomás. Innentől 1-2 hetente jártam vizeletvizsgálatra. Szerencsére soha nem találtak fehérjét. Viszont végig, minden papíromon és beutalómon, és a zárójelentésemen is szerepelt a toxémia gyanúja.
Mozgás! Jóga, aquafitness. Ez utóbbi látványosan, egyből levitte.
Kajából sok fehérje, semmi só, sok folyadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!