Terhesség alatt Tantum Verde szedhető? Az egyik doki tiltja, a másik szerint simán szedhetem.
A háziorvos engedi, a védőnő szerint meg ne próbáljam, a körzetes szülészorvos tiltja, a magánorvos ajánlotta... Nektek engedték? Negyedik napja annyira fáj a torkom, hogy kínszenvedés a nyelés, szerencsére lázam egyáltalán nincs. Gargarizáltam sós vízzel, gőzöltem, lámpáztam, minden hagyományos módszeren túl vagyok. Valakinek van ötlete?
31 hetes vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, használható. Pár éve még a betegtájékoztatójában is az volt, hogy használható, csak azóta már kb. a kristálycukorra is ráírják kb. hogy nem lehet terhesen... Én is használtam mindhárom terhességben, amikor a sós-szódabikarbónás gargalizálás már nem segített.
A gyógyszerek 99,9%-a semmiféle káros hatással nincs a magzatra (azaz nem teratogén), azért írják rá mindenre, hogy nem lehet, mert értelemszerűen nincsenek terhes gyógyszerkísérletek, hiszen ki vállalná. Így ráírják mindenre a gyártók, hogy nem lehet és mossák kezeiket.
A cukrot és a spray-t is lehet használni, helyben hatnak csak.
Most vettem Tantum verde maxot.
A betegtajekoztatoban az all, h terhesen is lehet alkalmazni!
Teratologiai tanácsadó telefonszámát keresd meg.
Egy genetikus orvossal fogsz beszelni és minden ilyen jellegű kérdésedre készséggel válaszol.
Csak egy telefon és amit mond az biztos.
TTT (Teratológiai Tájékoztató)-telefon”; 163-2229
Teratológiai Telefon Tanácsadást, ők segítenek:
+36 (1)-363-22-29
+36 (1)-3838-477
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!