Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizsgálat közben azt mondta a...

Vizsgálat közben azt mondta a doki, hogy 1100. Mit jelent ez?

Figyelt kérdés
A méhszáj nyitottságát vizsgálta, akkor mondta ezt az értéket. Én kérdeztem, hogy ez mit jelent, annyit mondott: éppen a belső tartja. Hát nekem ez se mond semmit. Segítsetek, kérlek. 36 hetes pocok
2008. nov. 9. 18:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a szám a méhszáj és a méhnyak állapotát írja le. Az első szám azt jelzi, hogy milyen vastag a méhnyak, az azt követő három pedig azt, hogy a külső, a középső és a belső méhszáj mennyire van kinyílva.

Alapesetben ez az érték 3000, ami annyit tesz, hogy a méhnyak 3 ujjnyi hosszú és mind a három méhszáj zárt, de a terhesség utolsó heteiben (van akinek korábban) a méhnyak elkezd puhulni, rövidülni és nyílni. A te esetedben a méhnyak megrövidült, egy ujjnyi vastag (ez az első egyes), a külső méhszáj már nyílik (ez a második egyes), de a másik két méhszáj még zárt (ez az utolsó két nulla). Mire eljutsz a tolófájásokig, illetve a tolásig szüléskor, addigra a méhnyaknak teljesen meg kell rövidülnie, annyira el kell vékonyodnia, hogy el is tűnik, teljesen rásimul a baba fejére, a méhszájaknak pedig öt ujjnyira (kb tíz centire) kell nyílniuk, hogy kiférjen a baba feje.

Ezen az oldalon találsz néhány képet, ami nagyon jól ábrázolja a folyamatot.

Könnyű szülést!

És ne aggódj, ennyi idősen ez az érték már nem rossz, ha már most jönne a baba, akkor sem lenne hátrányban, egy hét múlva pedig már hivatalosan sem számítana koraszülöttnek.

2008. nov. 9. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Méhnyakad 1 cm (2 cm-rel meg van rövidülve), külső és középső méhszáj pedig 1 ujjnyira nyitva van.
2008. nov. 9. 18:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Bár én is ilyen jártas lennék ebben a témában!
2008. nov. 9. 19:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Itt vagy még vajon? Melyik oldalra gondolsz, ahol képeket tudok nézni a folyamatról? Végül is nem írtál oda weboldalcímet. Vagy csak én vagyok már megint süsü? Bocsi, de mostanában tényleg titta gyagya vagyok.
2008. nov. 9. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok.

Bocsi, én vagyok szórakozott. Elfelejtettem bemásolni a linket... :-S

Ez az: [link]

2008. nov. 9. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

3000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi

2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi

1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi

3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt

3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

2008. nov. 9. 20:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Tyűűűű lányok, teljesen kiművelődtem! Köszönöm!!!
2008. nov. 9. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!