Terhesèg alatt szedett valaki tegretolt?
Sziasztok!Kb 5 hetes terhes vagyok.Arcideg zsábára szedek tegretolt.
Efy hete nem szedem a gyógyszert mert nem merem bevenni.De most iszonyatosan elkezdett fájni a a bal oldalon az arcom.
Orvossal mèg nem sikerült konzultálnom.Szedte valaki a tegretolt terhessèg alatt?
Lett valami következmènye.Már kezd elviselhetetlen lenni a fáldalom.
Köszönöm ha valakinek van valami információja.
Gravidát szedek,plusz progreszteron hormont.A tegretolból 2*1 szemet kell szedni.Mindenkèpp fel fogom hívni a neurológust ès az idegsebèszt,hogy mi legyen vele.Kèrdeztem egy pár hónapja a neurológust,hogy mi van akkor ha vèletlenül terhes leszek mivel nem vèdekezhetünk hormonálisan vagy spirállal ès társaival.Annyit mondott ne hagyjam abba.
Voltam uhn,mèg annyira kicsi,hogy nem állapították meg egyèrtelműen a terhessèget egy hèt mulva kell visszamenni.Csökkenteni lecsökkentem egy szemre.Hátha már az is elèg,ámbár azèrt küldtek idegsebèszhez,mert az idegszál összeèr az artèriával.Segít a gyógyszer de nem 100%os.Jövőhónapban lett volna az MRI is.
Már kèt ève húzódik remèltem mikorra eljutunk a terhessègig addigralezajlik ez az ügy de sajna mègsem.
Èn Több mint fèl ève szedtem a tegretolt,sajnos 2èvbe telt mire eljutottunk a gyógyszerig ès megállapították az arcifegzsábát.A gyógyszernek vannak mellèkhatásai nyilván mint mindegyiknek,de nálam ez annyiban nyilvánult meg,hogy nagy melegben nyáron klíma nèlküli napon fel forrt autóban előjött lassú beaszèd,tompaság. Azon kívül semmi. Mondta a doktornő,hogy amíg meg nem szokom előfordulhat fáradtság,álmosság. Nálam ez nem jelentkezett. Nem voltam fáradt,tompa stb. Első kèt hètben este kellett bevenni pont e miatt,de èn nem tapasztaltam mellèkhatást. Sőt ez az egyik legbiztonságosabb gyógyszer. Idő közben váltottunk mert nem volt elèg erős nekem a teperinre na abból 1 szemet szedtem be összesen a lètező összes mellèkhatása elöjött.Fáradtság,szèdülès,fejfájás,izom fájdalom rángással,szívdobogás ès mèg sorolhatnám. Vissza tèrtünk a tegretolra. Szerintem nyugodtan próbáld meg amit kiírnak. Sokat tud segíteni. Èn a terhessèg alatt azonnal abbahagytam utánna újra elkezdtem szedni,de vègül kiderült nekem nem a gyógyszer abbahagyása miatt kezdett el újra fájni. Hanem azèrt mert kiderült nem is arcidegzsábám van hanem neurovaskulárus kompresszió a trigeminus ágnál. Az artèria sajnos nyomja az ideget. Ezzel nem tudnak mit kezdeni csak műtèti megoldás van. De terhesen nem csinálnak vele semmit.Mivel ezen a gyógyszer nem segít ezèrt jelenleg most sem szedem.
Rászokni nem tudsz nekem Utoljára 3naponta fèl szemmel kellett csökkenteni az adagokat. Nekem azt mondták ezek a fájdalmak álltalában egy kèt èv után magától elmulnak.Nem volt semmi mellèkhatása elvonási tünet semmi sem most,sem amikor egyik napról a másikra hagytam abba.
De igen valóban azt mondják nem szabad abba hagyni egyik napról a másikra.Kb Kèt hèt mikorra elkezd hatni. Nekem először valamennyit hatott kb egy hèt után csökkent aztán elmult de visszatèrt mivel az èn bajomra nem hat semmi gyógyszer vagy fáldalom csillapító. Ez csak az èn tapasztalatom. Nem èreztem így pszihèsen hogy befojásolt volna bármiben is.Nem lassultam meg semmi. Csak a kocsiban èreztem azt a tompaságot,de lehet az sem a gyógyszer volt hanem csak a meleg. Szerintem ha azt mondják szedd akkor szedd ha nem jó akkor írnak ki másikat ami használhat. De hidd el inkább szednèk gyógyszert mint,hogy jelenleg is minden nap fájjon hol gyengèbben hol annyira,hogy már az őrületbe kerget. De minden nap egèssz nap. Ès semmit nem tudok csinálni. Azt mondták válasszak vagy a gyerek vagy a műtèt.Èn a gyereket választottam. Nekünk ő a második de kèrsèses lenne lehet e utánna PCOs vagyok. Szóval èn inkább kínlódok mèg egy èvig ha már 2t kibírtam eddig...
Ennyit tudtam elmondani az èn tapasztalato ról,remèlem picit tudtam segíteni.
elmonhatatlanul köszönöm a hosszú részletes választ. hát jah én félek,hogy megváltoztat a gyógyszer mert hogy az agyra hat. nem is értem. nekem amugy lamoleppet kellett szednem elsönek,mert h az is epilepszias cucc,de az is tökre megviselt,h ilyen szarokat kell eszedni. arról nem beszélve nagyon rossz ize volt....meg nemtudom. nincs szerencsém az orvosokkal. akihez most járok egy ordibalos idiota nö,nem normalis,de máshoz szerintem nem nagyon tudok már menni...és a lamolepre közölte h e azt nem erre szedtem. vegulis csak jobban tudja szoval full hulyenek beallitanak stb. meg egy pszichesen se vgy normalis-ami nyilvan nem igaz.... aaah és igazabol jó lenne ha olyan orvos kezelne aki ért az emberek nyelve,és a lelki vilaghoz is. mert az h vkivel ordibalnak es nemtudom mindent képzelnek rolad ami nem is igaz nagyon önbecsülést rombolo.es pont ezert nem is tudom bevenni a gyogyszereket. meg semmit sem lehet vele megbeszelni,igy ha vmi bajom lesz azt se tudom mit hogyan epitsek le vgy nem le....a pszichiaterem is...szoval hozza is azert mentem mert ö tud felirni ilyen bogyokat ö meg félrediagnsztizalt es inkabb ö a nem letezö diagnozisokra szedetne velem ezeket. hol ott akihez jartam orvoshoz az meg azert kuldott oda,h a fajdalom miatt szedjem...nem azert mert hulye lennek... ugyh ezert se tudom beszedni,mert...nemtudom érted e? természetesen elmentem másik pszichiaterhez ö meg amugy felül írta az elözö psy.nek a diagnozisat... de mostmeg vsszamentem az elsöhöz aztan hat szoval lehet neki mondani ugyse hiszi el. es ha nem az lenne belem magyarazva h vmi baj van pszichesen hanem vegre elfogadna a pszichiater,h a fajdalom miatt kuldtek hozza, bevennem. de igy nemtudom. nagyon köszi amiugy tenyleg a gyogyszeres beszamolokat.... fu en amugy mikor a lamoleppet szedtem egyszer csak lebenultam. az nagyond urva vlt. es en se tudtam h ez most a gyogyszertöl van vgy sem....így derektol lefele lezsibbadt a komplett jobb labam es bmennyire menni akartam,es tenni a lábam,nem ment. :O nagyon megijedtem. meg teljesen kipöttyösödött a kezem. és vhol lelkileg is nagyon sérültem vgy mintha kihalt vna belölem egy db. nagyon rossz. de probalom mondogatni magamnak h az ember valtozik es lehet nem a gyogyszer csinalta. megértem azt a reszt,h nagyon faj. hat latod milyen fura,h en meg nemtudok dolgozni sem megörülök a fajdalomtól és nem vgyk képes beszedni ilyen gyogyszereket hanem vmi fajta más megoldást szeretnek. nálam még talan van egy injekcios kezeles ami hathatna. nagyon szeretnem h sikerüljön,bár az elsö nem bizonyult hatasosnak... :(
Nagyon odaadó vagy,vgy nem is tudom mi a megfelelö szó,h a gyereket választottad... :) KITARTÁS!! és bocsi,h kiöntöttem a lelkem de már kivgyk h nincs egy normalis orvos,meg h szeretnem h hasson a kövi injekcios kezeles mert egyzseruen en meg nem akarok bogyokat szedni. de akkor ha teperin es tegretol közül kell valasztani akkor tegretol lenne. a leirasod vegett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!