Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár napja szedem az elevit...

Pár napja szedem az elevit vitamint! Meddig kell szedni a terhesség alatt? 8 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
2008. nov. 9. 16:14
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Szia!Nekem azt javasolta a doki,hogy első három hónapban szedjem,utána hetenként 1.-et.Közben a vérvételeknél ugyis kiderül,ha szükséged lesz plussz vitamin-bevitelre.

30 hetes kismama

2008. nov. 9. 16:25
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Szia!Én az első pillanattól szedem napi egy szemet.

36-hetes kismama

2008. nov. 9. 16:34
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
nekem azt mondta a nodokim, hogy szoptatas vegeig kell terhesvitamint szednem (en hipp natalt szedek)
2008. nov. 9. 16:51
 4/9 anonim ***** válasza:
64%

Szia

Az én orvosom azt javasolta h a 12.hétig szedjem, majd a nyaki redő mérése után valamint csináltattunk kombinált tesztet ( mind a 2 jó lett) azt javasolta h nem kell szednem, mivel ha ,megfelelően étkezek akkor mindent megkap a picúr.

Nos most a 28. héten járunk, minden eredmény tökéletes, semmit nem kell szednem, a babó jól fejlődik és én is jól érzem magam. Valamint nem híztam sokat(relatív) (8 kg)

De a te döntésed

Ahogy te jól érzed magad és biztonságban a babód

Boldog babavárást

28 hetes kismama

2008. nov. 9. 17:15
 5/9 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Én a 36. hétig fogom szedni. A leleteim teljesen rendben vannak, a rosszulléteimet is mindig enyhítette, viszont irgalmatlanul nagy étvágyat csinál...
2008. nov. 9. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Elviekben a terhesvitaminok szedését a 36. héten kell abbahagyni.

Én a 16. hétig szedtem az Elevitet, majd a Hipp Natalra váltottam.

29 hetes kismama

2008. nov. 9. 17:51
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
szia, én az első perctől kezdve szedem, és a szoptatás alatt is fogom Nekem nagyon bevált. Minden tendben van, egészségesek vagyunk, jól viselem a terhességet, nincs ás nem is volt hányinger, hányás, vizesedés, stb. Nekem nem csinált különösebben nagy étvágyat, és eddig 12kilót híztam, most 36 heteses vagyok. Mellette végig szedtem a maltofert meg a béres magnéziumot. Én csak ajánlani tudom.
2008. nov. 9. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én a 12. hétig naponta szedtem, azóta kétnaponta, azt mondták elég így. Annyi, hogy nekem kell szednem vasat, mert nagyon vérszegény vagyok és mellé a vérnyomásom is elég alacsonyka:-(

2008. nov. 9. 18:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a 37. hétben vagyok, baba előtt egy hónappal kezdtem el szedni és azóta is szedem, szoptatás végéig megtartom. (Igaz, nem elevitet, hanem egy másik készítményt, de nagyjából ugyanaz.) Sőt, most hogy már terhesség alatt sikerült kiismerni a vérképemet és a szükségleteimet úgy tervezem, hogy szoptatás után is keresek majd valamilyen multivitamin készítményt.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy meddig kell szedni, egyáltalán kell-e. Én úgy érzem, hogy ez a minimum, amit megtehetek magunkért azután, hogy nem dohányzom, nem iszom és próbálok egészségesen táplálkozni. Van lehetőségem arra, hogy kiegyensúlyozott vitaminháztartásom legyen, mindez elérhető közelségben, nem akarom megtagadni ezt sem magamtól, sem a babától.

És nem híztam rengeteget, eddig még a babám sem óriásbébi. Az utóbbi még mindig csak szállóige, soha sem fogják bizonyítani, az előbbi pedig rajtad áll. Nem a vitamin hizlal, az maximum étvágyat csinál, rajtad áll, hogy ezt tudod-e kontrollálni, oda figyelsz-e, vagy sem. Lehet, hogy minden szervezet más, de nekem még az étvágyamat sem növelte, egyszer volt néhány hétig kívánós időszakom, de szerintem az a terhesség miatt volt és nem a vitamin miatt, egyébként meg olyan az étvágyam, mint terhességen kívül volt.

Sok boldogságot!

2008. nov. 10. 04:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!