Magnesolvot irt ki az orvos gorcsre, viszont azt kihanyom, esetleg magneb6-tal helyettesithetem? Ha igen mennyit?
Magne B6 bol ehetsz 1dobozzal/nap 🤣 lszrt nem ér. :)
Magnesi citricit próbáld ki.
1 szem is bőven elég max 2..en vagy 5 fele magnéziumot próbáltam mire végre ezt megtaláltam. És receptre IS vehető (recept nélkül is) nekem fel is írta háziorvos venyre, 10dobozzal volt 1700ft (1dobozban 10db van)
Magnerot! 3X2
szét kell rágni, semmi íze nincs
Nekem ezzel nem volt gondom
de a magneb6 szart se ér terhesség alatt
Írom a készítmények hivatalos kémiai adatait:
A Magnosolvban 365 mg tiszta magnézium van 3200 mg magnézium-citrátban.
A magnesii citriciben 57 mg tiszta magnézium van 500 mg magnézium-citrátban.
A MagneB6-ban 48 mg tiszta magnézium van 470 mg magnézium-laktát-dihidrátban.
A Magnerotban 36 mg tiszta magnézium van 500 mg magnézium-orotátban.
Tehát a válasz a kérdésedre: 1 tasak Magnosolv magnéziumtartalma 7,6 db MagneB6 tablettának felel meg.
A felszívódás nem csak a jól felszívódó vegyülettől függ. (A fenti három különböző magnéziumvegyület mindegyike jól felszívódó vegyület.) De függ attól is, hogy milyen formában szedjük be a készítményt (folyadék, tabletta, rágótabletta...), plusz a belek egyéni adottságaitól, egészségi állapotától is.
Próbáltad a Magnosolvot nem egyben legurítani? Mert azt az elején mindenképp érdemes több részletben inni, mert ha nem kihányod, akkor kifosod, amíg nincs hozzászokva a szervezeted a nagy dózisú, jól felszívódó magnéziumhoz.
Ha gazdaságossági szempontjaid is vannak, akkor a Magnosolv helyettesítésére a fenti készítmények egyikét sem ajánlanám. Az olcsóbb magnéziumkészítményekből - amilyen a Magnosolv is - 100 mg tiszta magnézium ~20 Ft-ba kerül. Hasonló árban van a BioCo magne-citrát+B6 (citrát), a HERBioticum szerves magnézium+B6 (citrát), a Magnexpress pezsgőtabletta (laktát és citrát) és a GAL magnézium-laktát (de ez vegytiszta hatóanyag és ~13 Ft/100 mg). Ezzel szemben MagneB6-ból ~79 Ft, Magnerotból 158 Ft, magnesii citriciből pedig receptre 35 Ft a 100 mg.
7es nem unod, hogy mindenhova kiirod?
Nem teljes körű tájékoztatást kért a kérdező. 😅😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!