Veszélyben van a babám? Alacsony a vasam, és az orvos szavaival "kevés vér kering a szervezetemben". Labor:HGB hemoglobin 10,8 HCT hematokrit 32,8.
Szia!
Nekem a 28 hetes vérvételen volt
Hemoglobin:119
Hematokril:36,5
Kaptam vastablettát, először én is a Neo-Ferro Folgammát, mindenki azt mondja az a legjobb, de sajnos az én gyomrom nem bírta, annyira fájt tőle, hogy abba kellett hagynom és kaptam helyette másikat, amit nem is bánok, mert ez még finom is(csokis) Maltofer a neve.
Most a 36 hetes vérvizsgálaton
Hemoglobin:125
Hematokril:35,1
Az orvosom azt mondta, hogy ez egy jó vérkép és nem kell növelni sem a vas tabletta adagomat, most is csak egyet szedek naponta. Szerintem a Hemoglobin a lényeg, hogy az ne legyen nagyon alacsony. Neked majd lehet, hogy a napi 2 tablettát fogják ajánlani. De gondolom az orvos írt már fel valamit ugye? Mert minnél előbb el kell kezdened szedni, hogy ne romoljon tovább a vas-értéked.
Ja és egyél sok spenótot, abban sok a vas, és én pl. minden reggel gabonapelyhet reggelizek, amiben van vastartalom. Remélem tudtam segíteni 38hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!