Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jelent-e hátrányt, ha szülés...

Jelent-e hátrányt, ha szülés előtti táppénz alatt megszűnik a munkaviszonyom?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mikor októberben megmondtam, hogy terhes vagyok, a munkáltatóm közölte, hogy megelőztem, mert november 1-el fel akart mondani. De ugye így nem tudott... Most december 20-ig dolgozom, január 2-vel megyek táppénzre(így van meg a 180 napom, hogy kapjak szülésig táppénzt). Most jártam utána, hogy az első 15 munkanap táppénzt a munkáltató fizeti, utána a tb, de a munkáltatómnak a tb fele ki kell fizetnie a táppénz 1/3-át. Ez nem nagy összeg, mert minimálbéren vagyok, olyan 6,000 ft, de lehet ezt sem akarja majd fizetni a munkáltatóm utánam.

Milyen hátránya van, ha nem maradok állományban? a táppénzt úgyis kapom a tbtól, ugye? Csak a nyugdíjba számító éveimet vesztem el, vagy mást is?

Köszönöm a válaszokat, tanácstalan vagyok...

2007. dec. 5. 09:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha megvan a folyamatos 180 napod, akkor megkapod a táppénzt, és a gyedet is.
2007. dec. 5. 11:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem míg táppénzen vagy, a munkaviszonyod nem szűnik meg. Én a helyedben nem írnám alá a munkaviszony megszűnését. Abból, ha passzív állományban vagy, a munkáltatódnak semmi hátránya nem származik.
2007. dec. 5. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha táppénzen vagy akkor nem mondhat fel neked a munkáltató!

Olyan pedig nincs hogy nem fizet utánad! Ezzel akár a munkaügyi biróságra is mehetnél, ha ő ezt meglépi. Voltam hasonló helyzetben, csak nálam megvárták mig vissza megyek táppénzről és azután mondtak fel. Azért a neten nézz utána részletesebben is szerintem.

2007. dec. 5. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A történeted első része rám is igaz. Egy nappal azelőtt jelentettem be, hogy gyereket várok mielőtt fel akartak mondani. Én már 5 éve vagyok a cégnél. Mindennek utánajártam és a következőket biztosan állíthatom: ha mnem vagy próbaidős, akkor nem mondhatnak fel, csak ha súlyos fegyelmi vétséget követsz el. A táppénz alatt sem mondhatnak fel, illetve ha visszamész a táppénzről sem, mert terhes vagy. Én a 14. héttől vagyok táppénzen és végig maradok. Sőt, ha lejárt a gyed vissza kell venniük, de ekkor már 1 hónap múlva felmondhatnak. Semmiképen ne hagyad magad megvezetni, ha valamit nem fizet ki neked vagy nem fizet meg utánad a munkáltatód, azt nagyon súlyosan büntetik. A tb-től végig kapod a táppénzt és valóban, a nyugdíjba ez nem fog beleszámítani.
2007. dec. 5. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!