13órát kellene utaznom egy irányban egy vonat on, lehet baja a babámnak? KB.3hetes vagy mondja inkább le?
Ez a nap kérdése ! Megérne egy képernyő fotót azt irány Facebook !
😂😂😂😂
Én értem ezt az egy irány dolgot. Sokat utazom a Budapest-Zalaegerszeg vonalon. Ott Bobánál átcsatolások vannak, és utána egy másik vágányon megy a vonat tovább, ami a másik irányba megy. Olyan mintha visszafelé indulnánk e. De amúgy semmi bajod nem lehet tőle. Nem káros a vonatozás. 2 gyerekem van, mind a kettő terhességem alatt szinte havi szintem buszoztam, vonatoztam 3-5 órákat.
Amúgy 3 hetes terhesség valóban nincs.
Amikor a vonaton utazol három (négy) inger ér téged. Egyrészt zötyög a vonat, ez nagyjából fel-le irányú, leginkább attól, hogy a sín illesztések a hőtágulás miatt nem pontosak, hanem hézagot hagynak tőle. Ezen kívül a szemeddel látod, hogy melyik irányban mozog a táj, azaz, hogy háttal, vagy menetirányban ülsz. Van, aki erre érzékeny, általában a menetiránynak háttal történő utazástól émelyegnek ezek az emberek. Ha becsukod a szemed, lényegében ez kiküszöbölhető. Ezen kívül érzékeled még a vonat gyorsulását és lassulását, ha menetirányban ülsz, akkor gyorsuláskor belenyomódsz az ülésbe, lassuláskor kicsit "könnyebbnek érzed magad" előre húzó erőt érzel. (Akárcsak az autónál.) Ez nyilván párban jár, hol lassít a vonat, hol gyorsít.
Azt, hogy ha egyenletes sebességgel megy a vonat egy irányba, azt egyáltalán nem érzed, ugyanis te együtt mozogsz a vonattal, ugyanolyan érzés, mint simán ülni egy széken (hiszen a Föld is forog, mégsem érezzük).
A magzat (?) pedig hozzád képest végképp nem mozog, teljes biztonságban van benned.
Egyébként én sem értem pontosan a kérdést, de ha attól félsz, hogy ez az egy irányban utazás bármi gondot okozna (bár egyáltalán nem kell, fordulj meg, ülj át egy szemközti ülésre.
13 óra alatt inkább az a kérdés, hogy te hogy fogod érezni magad, de szerencsére egy vonaton lehet sétálgatni, levegőzni, van wc, szóval szerintem kényelmes forma.
Egyébként nézz utána mekkora is egy 3 hetes "magzat", úgy talán megnyugszol, hogy semmi baja nem lehet még ennél durvább dolgoktól sem.
Nagyon nevetek!😂😂😂
Nem semmi kérdés,de némelyik válasz sem piskóta...
Szerintem úgy értette a kérdező,hogy egyhuzamban kell utaznia 13 órát,ami az odautat illeti,ebből következik,hogy ugyanennyit kell visszafelé is utaznia nyilván.
A kérdésre válaszolva,a terhességre semilyen veszélyt nem jelent a vonaton való utazás,kivéve,ha valaki veszélyeztetett terhes és szigorú ágynyugalmat ír elő a doki,de ebben az esetben nyilván nem csak vonattal,hanem semilyen járművel nem tanácsos utazgatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!