Terhességi vészes hányás? Milyen gyakori? Rettegek! Bôvebben lent.
Kicsit rácáfolnék az első válaszolóra aki ugyan bár nem szenvedett ebben, állítja, hogy ha ez fenyegetne akkor már rég a WC fölött térdelnél...
Nekem volt vészes hányásom. A 8. héten kezdődött, gyakorlatilag szinte egyik napról a másikra. A terhesség eleje óta émelyegnem és talán ha 1x hánytam addig, de a 8. hétre úgy keltem föl, hogy reggeltől estig szünet nélkül fél-1 óránként jártam hányni. Sajnos ezt megelőzni vagy tenni ellene nem lehet semmit. Gyakorlatilag semmi nem segít rajta, én a saját lenyelt nyálamat is folyamatosan visszaöklendeztem.
Nálunk a családban egyébként soha senkinek nem volt ilyen, így előre megmondani, hogy kinek milyen tünetekkel jár a terhesség, nem lehet. Viszont ezen ráérsz majd akkor aggódni, ha tényleg előjön nálad is a panasz. Azért annyira durván nem gyakori, mint ahogy olvasni lehet róla, de nyilván akinek panaszmentes a terhessége, nem fog egyből billentyűzetet ragadni, hogy leírja a tapasztalatait, arról, hogy nem történik vele semmi.
6-16. hétig hánytam, éjjel-nappal, megszámolni se tudom hányszor. A saját nyálam is visszajött, minden. Teljesen legyengültem, tápszert kaptam. Olyan voltam,mint egy élő halott. Borzasztó nehéz volt,senkinek se kívánom.
Éppen ezért van csak egy gyerekünk.Mostanában gondolkozok rajta jó lenne egy tesó, de egyszerűen képtelen vagyok ujra végigcsinálni ezt. :(((
4-es vagyok.
Egész nap feküdtem,igen.Konkrétan 10 hétig. Pisilni kimentem, lavorba hánytam magam mellett.
Fürdetni a férjem,anyukám közösen tettek a kádba,mosdattak meg,annyira gyenge voltam.Fogytam 10 kilót,semmi erő,energia nem volt bennem. Kb., mint egy élő halott.
Amugy a terhességek 2-3% csak vészes hányás, én sajnos köztük vagyok. De nincs még gy ismerősöm se , aki ezzel küzdött volna,tényleg ritka dolog.
Nem , szerencsére nem. Viszont sose voltam nagy hányós. Mármint gyerekként se.Mondta is anyukám mikor terhesen hánytam,hogy behoztam az elmult 25 év lemaradását. :D
5 éve szültem,azóta egyszer se hánytam.
De vágyom egy ujabb babára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!