Most akkor hány hetes terhes vagyok?
Tudom hülye kérdés, ne kövezzetek meg, első babám, és elég sok minden új nekem.
A dokinál voltam az van a papíron, hogy 6+3 grav. Kérdeztem hogy hogy lehet csak 6 hetes, mikor utolsó menszeszem november 25 volt, a fogantatás pedig december 15. Azt mondta hogy pont ezért 6 hetes, mert most (január 31) a fogantatastol 6 hét telt el. De akkor nem 8 hetes terhes vagyok? Mármint nem az utolsó menszesztől számítjuk?
Igazából nekem a 12 hetes vizsgálat miatt kérdéses, hogy mikor kell akkor menni stb.
Ma egyébként már néztünk szív hangot, és láttam a kis karjait is. Nekem leírások szerint inkább 8 hetes tüneteim vannak, 4 hete hányok folyamatosan, és akárhogy is nézegetem a mai ultrahangon olyan babát láttam amilyet az internet mutat 8-9 hetesekhez.
Nem akarok okoskodni, lehet h én nem értem az egészet, csak mielőtt hülyét csinálok magamból a doki előtt, kérlek segítsetek hogy most akkor hány hetes a baba?
Köszönöm előre is a válaszokat :)
Szia.
A minap hasonló kérdést tettem fel
itt van.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
ugyanaz a szitu nálad mint nálam. nekem is 6 hét helyett 4 hetet irt a doki, és valószinúleg magzati korra értendő ez a 4 hét mivel már tökéletesen látszik minden petezsák , szikhólyag és a 2mm embrió . Nekem szivhang csak sejthető volt, 2 hét mulva kontroll... addig meg szuuusszaaa
Nem tudom amugy miért így irják rá egyszerűen nem értem én sem. én rá fogok kérdezni a legközelebbi vizsgálat alkalmával. csak most rozsaszin köd volt aztán nem is figyeltem semmire !
Hát mennyi a CRL?
Az UH gép alapból úgy írja ki a heteket, hogy a terhességi kort írja ki, nem a magzati kort.
Tehát ha én a gépen lemérek egy CRL-t, akkor ahhoz a gép automatikusan terhességi kort ír ki (embrionális kor+2 hét) szabályos 28 napos ciklust feltételezve. Lehet, hogy ez egyébként beállítás kérdése, de nálunk tutira így van.
De a genetikai uh-kat is az UH szerinti korhoz kell számolni, hisz az biztosabb, mint a menzesz szerinti kor, pláne ha valakinek rendszertelen a ciklusa.
Amigy ez eleg furcsa, amit irtok, ugyanis 7 terhesseg alatt sok orvossal talalkoztam, de soha egyetlen egy helyen sem foglalkozott a fogantatas ota eltelt idovel.
Mindig csak az utolso mensitol szamoltak a tefhesseget, nyilvan 28 napos ciklusnal kozepidos peteeressel a magzati kor attol ket hettel kevesebb, de ez lenyegtelen.
Ha volt elteres, akkor a 12 het koruli uh-n pontositottak, akkor valtoztattak esetleg a trrhessegi kort.
De eleve a 12 hetes ug-ra is a mensitol szamitva kaptam idopontit mindig, nem a fogantatas szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!