Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt hát fájás,...

Terhesség alatt hát fájás, laza széklet, normális?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 10 hét 4 napos kismama vagyok. 2 napja nyilallo fájdalom van a gerincem mellett, csak az egyik oldalon, kb 1 centire a gerinc mellett es nagyjából 5 centi hosszan a gerinc mellett. Voltam ma dokinál, azt mondta kicsit duzzadt, szóval lehet csípődes, de azt mondta lehet vese gond is. A másik, hogy 2 napja (bocsi) mustár sárga hígabb székletem van. Nem érzem magam betegnek, de elég súlyos tej allergiam van. Tegnap 1 falat lasagnet ettem az íze kedvéért, de hónapok óta dietazok. Lehet a tej miatt ilyen még a székletem, vagy ez is összefüggésben lehet a hát fájás esetleg vese gonddal? Előre is köszönöm.
2019. jan. 22. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem általában ha mozgásra vagy bizonyos pózban fáj a hátad, akkor valószínűleg mozgásszervi. Menj el vele a reumára (háziorvos beutaló+időpont vagy magán). Lehet olyan, ami pár nap nyugalomtól magától elmúlik és sajnos olyan is, ami nem vagy majd folyton visszajön. Vese szerintem inkább oldalabbra vagy alhasba sugárzik, de kérhetsz vizelet-tesztet és elmehetsz megnézetni is (háziorvos beutaló+időpont vagy magán gasztro).

Ha a lasagnet miatt volt a problémád, akkor mára remélhetőleg már nem lesz, ha nem eszel több tejet nyomokban sem (pl. nézd meg az összetevőit, ha szedsz terhesvitamint, nincs-e benne laktóz). Aztán a magnézium szedése is sokszor okoz hasmenést a kismamáknak. Sárga szín egyébként is hasmenésnél elég gyakori, rosszabb esetben epe problémára utalhat, de anélkül is lehet simán csak attól, mert gyorsan átmegy. Probiotikum mindig jó ötlet, na meg a banán és a főtt krumpli/rizs diéta :) (ha jó a cukrod).

A terhesség alatt megváltozott hormonok sok újdonságot okozhatnak, kilazulnak az ízületek és könnyebben elmozdul ez-az, vagy sajnos új allergiák, gyulladások, autoimmun hajlamok is élesedhetnek. (De nem vagyok orvos...)

2019. jan. 23. 07:52
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-)
2019. jan. 23. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!