Ti milyen vitamint szedtek kora terhesség óta? Pl magnézium b6, folsav, multi stb?
Folsavat szedtem előtte, majd a pozitív teszt után femibionnal folytattam. Egészen a 8. hétig szedtem, amikor már annyira hánytam, hogy a vitamin sem maradt bent. Most 17 hetes vagyok. A hányás nemrég múlt el, de a vitaminoktól még rosszul vagyok, így már nem szedek semmit, a táplálkozással kompenzálok.
Szerencsére egyébként semmi bajom nincs, se görcs, se vashiány stb. A hányingerre szedek egyedül sima B6-ot.
Babatervezéstől kezdve Gravidát, aztán a 2. trimesztertől Femibiont és vérszegénységre vasat.
Előbbiek terhesvitaminok (multivitaminok). Próbálunk egészségesen táplálkozni, de a terhesvitaminból a folsav mindenképpen kell, a többi pedig nem árt. Egyesek feleslegesnek tartják, én nyugodtabb vagyok így.
Magnézium egy időszakban volt lábgörcsre, de ahogy elmúlt azt nem szedtem tovább.
Köszönöm a válaszokat :)
Én még csak 4 hetes terhes vagyok..
Azt mondta a nőgyógyász, hogy magne b6-ot és multit szedjek.. Majd Jövőhéten kontroll..
Én már a terhesség előtt és évek óta amúgy szedek
folsavat
kálcium + D3
Magnézium+ B6
E vitamin.
Terhesség kezdete óta sem váltottam terhesvitaminra és nem is fogok. Nekem ez így jó és doki is mondta hogy teljesen rendben van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!